2a divisió FEF

José Miguel Morales

El rècord evitat per la Covid-19

El futbol que ens hem perdut. José Miguel Morales (Badalona) s’hauria convertit en el més veterà de la història de 2a B sense l’aturada de la competició

Les conseqüències que deixarà la Covid-19 en el futbol mundial són incalculables, però el que sí que és clar és que la cancel·lació de les competicions de 2a B i 3a divisió ha provocat que el futbol català es perdés moltes fites que s’havien de viure en aquests mesos. Una d’aquestes hauria tingut de protagonista el porter José Miguel Morales, que amb més de 43 anys continuava defensant la porteria del Badalona.

El barceloní és amb diferència el jugador més veterà de 2a divisió B, però quan es va aturar la competició estava a punt de fer història. I és que de moment Morales és el segon jugador més veterà de la història de la categoria des de la seva creació, la temporada 1979/80. Ho és gràcies als 43 anys i 73 dies que tenia el dia que va jugar el seu últim partit, el 8 de març al camp de l’Olot –el duel va acabar amb victòria local (2-0)–, i estava molt a prop de convertir-se en el jugador de més edat de la història de la categoria de bronze. El rècord, el té actualment el defensa andalús Chico Pérez, que l’any següent d’aconseguir l’ascens a 2a B amb el Linares va jugar el seu últim partit amb 43 anys i 93 dies abans de penjar les botes definitivament. Per tant, a Morales, només li quedaven 20 dies per superar Chico.

Sense la pandèmia, Morales hauria batut el rècord el diumenge 29 de març al camp del Nàstic, però amb la competició cancel·lada Morales s’ha quedat sense el rècord, tot i que per a ell ara no deixa de ser una anècdota. “La sensació que em queda per no poder superar aquesta dada m’importa poc, i és que el que em preocupa és no haver pogut acabar la competició. Són estadístiques a les quals ara no dono valor perquè simplement el que vull és jugar perquè em trobo bé. Segurament donaré més importància a aquestes xifres d’aquí a 15 anys, però ara només vull seguir jugant”, explica Morales, que de moment no pensa en la retirada: “Em trobo bé i em veig capaç de competir cada dia, i és que m’aixeco fins i tot amb més il·lusió que el primer dia perquè sé que cada vegada em queda menys. En un futur em veig en el món del futbol, per això treballo ja amb els porters del cadet de l’Espanyol, però de moment, la sensació del dia de partit, no la vull canviar per res.”

Amb la nova situació, encara no és segur que Morales es pugui convertir en el més veterà de la història de 2a B el curs que ve, i és que espera notícies del Badalona sobre una possible renovació. “Jo vull seguir jugant i esperaré a veure què em diu el Badalona quan ho parlem, però si no serà en un altre lloc”, diu el porter, que era el setè jugador amb més partits en la història del club (156) i estava a només un de Rubén Martínez, el porter amb més partits jugats amb el conjunt badaloní. De fet, la carrera de Morales ja és de rècord, i és que, amb 17 temporades en la categoria entre el Terrassa –amb qui va jugar a 2a A–, el Sant Andreu i el Badalona, el barceloní és qui més minuts ha jugat en la categoria (49.045), el tercer que més partits ha jugat (547) –tots de titular– i qui ha deixat més vegades la porteria a zero (203). A més, és el sisè amb més victòries (199) i qui més partits ha empatat (176).

Les xifres de Morales a segona B
547
partits jugats
199
victòries
49.045
minuts
203
porteries a zero
17
temporades
3
equips
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)