Girona

Que no sigui flor d’un dia

Després de guanyar el Numància, el Girona busca enllaçar victòries per consolidar la posició de ‘play-off’ i mantenir la mínima esperança de l’ascens directe (19.30h)

El Màlaga, amb baixes i que ha aconseguit 4 dels últims 18 punts, també necessita urgentment el triomf

Dels onze partits que tenia la minitemporada després de la pandèmia de la Covid-19 ja només en queden set i les urgències no paren de créixer. I és que la victòria de dimecres a Montilivi contra el Numància ha servit per calmar els ànims però ha arreglat ben poques coses. L’ascens directe continua semblant una utopia per als de Pep Lluís Martí i la classificació per a la promoció d’ascens no està ni de bon tros encarrilada –el desè és a només quatre punts dels gironins–. Però mai és tard per endollar-se de veritat i els gironins volen aprofitar la visita d’aquesta tarda a Màlaga per convertir la mínima esperança que es va despertar dimecres en il·lusió real. I és que a ningú li escapa que encara que no s’arribi a atrapar la segona posició, la tercera i la quarta places són una possibilitat realista a hores d’ara i això permetria afrontar la promoció amb avantatge i amb un estat d’ànim a l’alça, un factor sempre determinant.

Escalar posicions i alimentar el somni passa per enllaçar triomfs, un objectiu que el Girona ha estat incapaç d’aconseguir durant tota la temporada perquè no ha passat de les dues victòries consecutives. El principal motiu és que els gironins no han estat en cap moment un equip fiable a domicili i tenen el segon pitjor balanç de la lliga amb només 14 punts, dos més dels que ha sumat el Numància. Avui a La Rosaleda, doncs, el repte és doble i per això només serveix guanyar. Des de fa mesos Martí demana en les rodes de premsa un equip valent que busqui els tres punts i ara és l’hora de veure-ho reflectit sobre la gespa, amb una actitud semblant a la de la segona part contra l’Elx quan el marcador es va posar en contra. I és que sumar d’un en un ja no serveix.

No es preveuen canvis en l’onze de Martí, després d’un triomf plàcid encara que el cansament acumulat és cada vegada més gran i això sí que podria propiciar alguna variació respecte al de dimecres. Calavera i Brian Oliván, que van suplir amb bona nota Maffeo i Mojica, que tampoc jugaran avui, repetiran, mentre que Aday, substituït dimecres en la mitja part, podria ser rellevat per Valery o Jairo.

El partit 500 a l’LFP

La necessitat d’un nou triomf ja és un incentiu prou gran, però el Girona podria arrodonir avui una jornada històrica, i és que al camp del Màlaga complirà el mig miler de partits consecutius entre segona A i primera des que va aterrar a l’LFP l’estiu del 2008. Celebrar-ho amb victòria passarà per superar un Màlaga que, amb l’aigua al coll i farcit de baixes, no ho posarà fàcil. Els andalusos són, amb el permís del Racing, els reis de l’empat de la lliga (17) i ja fa sis jornades que no guanyen, una ratxa que els ha tornat a acostar a una zona de descens que ara tenen a només tres punts.

OBLIGATS

Per mirar amunt el Girona ha de fer un pas endavant a domicili, on és el segon pitjor equip amb 14 punts

L’ONZE

No es preveuen canvis respectes l’onze que dimecres va superar al Numància
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)