2a divisió A

Tots contra el Fuenlabrada

En el punt de mira. El CSD critica el procediment del club madrileny, la FEF li obre expedient i l’Elx demana que se li doni per perdut l’últim partit

Els positius per Covid-19 del Fuenlabrada –ahir la sanitat gallega va confirmar que definitivament són sis– mantenen cap per avall la segona divisió A. L’assumpte ha aixecat molta polseguera i les crítiques a l’entitat madrilenya s’han succeït des de diversos sectors des de dilluns, però ahir s’hi va pronunciar un dels grans organismes, una de les tres potes que, juntament amb LaLiga i la FEF (Federació Espanyola de Futbol), formen el futbol estatal, el CSD (Consell Superior d’Esports). En un comunicat emès a la tarda, l’ens del govern va carregar amb duresa contra el club i també va desmarcar-se de LaLiga: “El Fuenlabrada va incomplir els protocols. Per tant, el problema no està en els protocols, sinó en la seva mala aplicació. El responsable d’aplicar correctament els protocols és el club i la responsable de garantir que així es faci és LaLiga.” En la nota, el CSD va recalcar que va ser “un greu error emprendre el viatge a la Corunya”, per part del Fuenlabrada i que, “davant l’aparició d’un brot, l’equip no hauria d’haver viatjat dilluns, per un principi elemental de prudència”. “L’actuació del Fuenlabrada ha posat en risc la salut dels seus jugadors, la salut pública i la competició”, va cloure l’organisme presidit per Irene Lozano.

Ja a la nit, el Fuenlabrada va respondre a les paraules del CSD, les quals va qualificar d’“acusacions falses d’enorme gravetat” en un comunicat en què va negar haver incomplert el protocol. Després, LaLiga també va contestar, en una nota en què va defensar la seva actuació en tot el procediment i va titllar al CSD de “deslleial i injust”.

Tot i això, no és aquesta l’única garrotada que va emportar-se ahir el Fuenlabrada, que va veure com la FEF, a través del comitè de competició, va obrir-li un expedient, després de “rebre diverses denúncies de diferents clubs de segona divisió”. No van transcendir els noms dels denunciants, però en aquest sentit un dels equips de la plata que sí que va referir-se públicament al club madrileny és l’Elx. El club il·licità, sisè ara mateix, va demanar a la FEF que doni per perdut al Fuenlabrada el partit contra el Dépor, un fet que li permetria disputar el play-off.

LA RESPOSTA

El club madrileny va qualificar les paraules del CSD d’“acusacions falses d’enorme gravetat”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)