2a divisió FEF

Tres equips catalans i dos ascensos en disputa

Fase d’ascens a 2a divisió. Avui, dues finals: Barça B-Sabadell a les 20 hores, a Marbella, i Castelló-Cornellà, a les 22 hores, a La Rosaleda de Màlaga

Punt final a la temporada més llarga i convulsa de la història de la segona B. Aquesta nit es disputen les dues finals de la fase d’ascens exprés, que ha tingut lloc en diferents localitats pròximes a Màlaga, entre els quatre primers classificats del grup tercer, en el qual competeixen els equips de Catalunya. De fet, tres dels quatre finalistes són catalans: el Futbol Club Barcelona B i el Centre d’Esports Sabadell, que es veuran les cares a partir les 20 hores (Esport3 i Footters) al municipal Antonio Lorenzo Cuevas de Marbella, i la Unió Esportiva Cornellà, que se les heurà amb el CD Castelló a partir de les 22 hores (Footters) a l’estadi de La Rosaleda. Jornada de glòria i de llàgrimes, dia per a la història. En el millor dels casos, si el Cornellà culmina la seva gesta, dos equips catalans aniran a dormir havent pujat de categoria. Si no és així, hi haurà un sol representat català a la divisió de plata, que sortirà del Barça B-Sabadell.

“Ens coneixem perfectament i això no serà un avantatge ni un desavantatge”, coincidien a subratllar ahir, en roda de premsa, els tècnics del filial blaugrana i del conjunt vallesà: Xavier García Pimienta i Antonio Hidalgo. “Estic tranquil perquè els meus jugadors saben el que tenen entre mans i són guanyadors. Hem de formar futbolistes, però també els hem d’ensenyar a competir. Estic convençut que, si juguem a bon nivell, estarem a prop de la victòria”, va manifestar García Pimienta. “Seria molt bonic que aquesta generació tingués l’oportunitat de jugar a segona divisió”, hi va afegir. “Fa un any, quan vaig arribar amb l’equip en zona de descens, el que està passant ara mateix seria difícil de creure. Però tenim un bloc molt sòlid, que ve del curs passat, al qual vam afegir unes peces que ens han donat molt. Els meus jugadors creuen que poden fer-ho i això té un valor enorme”, va assegurar Hidalgo, per la seva part. “On no ens portin les cames, ens portaran el cap i el cor. És el dia de l’últim esforç”, va proclamar el migcampista arlequinat Pedro Capó. “Les ganes de pujar a segona pesaran més que el cansament”, va dir, en el mateix sentit, el migcampista blaugrana Jandro Orellana.

El primer contra el quart

Dues hores després del duel entre Barça B i el Sabadell, arrencarà el Castelló-Cornellà en un escenari de primer ordre com és La Rosaleda de Màlaga. Cara a cara, el primer classificat del grup tercer de segona B contra el quart. La diferència de nivell, però, és mínima, com ho demostra el fet que els del Baix Llobregat tenien només un punt menys que els blanc-i-negres quan es va aturar la competició. “No serà un xoc d’estils. Des de processos diferents, amb unes plantilles i uns contextos diferents, creiem en el mateix: en els nostres jugadors i les seves capacitats. Volem que els nostres equips tinguin prou pes per guanyar els partits”, considerava l’entrenador dels verds, Guillermo Fernández Romo. Un dels seus futbolistes, el porter Ramon Juan, va confessar una estona després: “No hem pensat res per si guanyem. Improvisarem.” Tant de bo.

Contra el Castelló no serà un xoc d’estils; creiem en el mateix, des de processos diferents
Guillermo F. Romo
UE CORNELLÀ
Tenim un bloc sòlid; els meus jugadors creuen que poden fer-ho i això té un valor enorme
Antonio Hidalgo
CE SABADELL
Seria molt bonic que aquesta generació tingués l’oportunitat de jugar a segona divisió
Xavier García Pimienta
FC BARCELONA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)