2a divisió A

Ángel i Alfredo, dos gironins tenyits de plata

2a divisió A. El migcampista de Taialà i els Germans Sàbat i l’extrem olotí han aconseguit l’ascens al futbol professional de la mà dels seus equips, el Sabadell i el Castelló, respectivament

Ángel Martínez i Alfredo Gutiérrez han tastat la glòria després d’aconseguir l’ascens a segona A amb els seus respectius equips, el Sabadell i el Cornellà. Els dos futbolistes tindran en el seu currículum l’honor d’ascendir de categoria en un curs 2019/20 marcat pels efectes de la Covid-19, que va aturar la competició després de disputar-se 28 jornades de lliga amb els arlequinats en tercera posició (49 punts) i els castellonencs com a líders (50). El rol d’Ángel, capità del Sabadell ja amb 32 anys a l’esquena, i d’Alfredo, suplent amb només 22 anys al Castelló, ha estat diferent damunt del terreny de joc tot i compartir el mèrit de ser els dos únics jugadors de la demarcació de Girona que pugen a plata.

Ángel és una peça fonamental en els esquemes del seu tècnic, Antonio Hidalgo. En la seva tercera campanya al conjunt vallesà després de posar fi a la seva aventura anglesa, el gironí ha jugat 23 dels 28 partits de lliga possibles acumulant 1.826 minuts de joc (ha marcat una diana). El de Taialà i els Germans Sàbat és un dels motors dels arlequinats al mig del camp i en el play-off ho ha demostrat en els dos primers partits. A les acaballes del segon, contra la Cultural Leonesa, el col·legiat el va expulsar per unes suposades queixes després de ser canviat, un fet que li va fer perdre’s l’eliminatòria final contra el Barça B: “Estava tranquil ja que veia que el partit estava controlat gràcies a la feina dels meus companys. Han estat setmanes de sacrifici i en aquest resultat no hi ha miracles, només el treball de tots per aconseguir aquest gran ascens”, deia Ángel Martínez a la conclusió del matx contra el Barça B, que va veure des de la graderia.

Una experiència única

Als seus 22 anys, Alfredo ja ha viscut en primera persona un ascens a segona B amb l’Olot, el curs 2016/17 i enguany un ascens a segona A amb el Castelló. El futbolista nascut a Olot i criat al barri de Sant Roc va arribar al conjunt orellut l’estiu passat després de posar punt i final a la seva etapa al club que el va veure créixer. Amb fitxa sub-23 i una plantilla potent amb futbolistes amb experiència en categories superiors, el garrotxí ha suat per tenir oportunitats, i és que, tot i participar en tretze partits de lliga, només ha acumular 236 minuts de joc.

En el play-off d’ascens, Alfredo va sortir en el 64’ en la segona eliminatòria contra el Peña Deportiva jugant els darrers 26 minuts del temps reglamentari i tota la pròrroga, ja que els castellonencs van fer la diana de la victòria en el 111. L’atacant ha quedat inèdit, però, en la primera i l’última eliminatòria, un fet que no li ha restat gens d’alegria a la fita aconseguida.

Un altre futbolista de la demarcació que aspirava a l’ascens en l’última i decisiva eliminatòria era el migcampista d’Amer Ferran Sarsanedas. Lesionat des de fa setmanes, l’amerenc va veure des de casa com els seus companys perdien finalment contra el Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)