3a divisió FEF

Articulada la nova tercera divisió

Subgrups. El Vallès Occidental i els equips del Barcelonès es divideixen: la meitat jugaran amb el Maresme i la demarcació de Girona; l’altra, amb el Baix Llobregat, la Catalunya Central i la demarcació de Tarragona

El grup català de tercera divisió ja disposa del repartiment dels dos subgrups que articularan el curs 2020/21. La reordenació de la categoria després del curs suspès per la Covid-19 ha deixat 22 equips repartits en dos grups (A i B) ordenats per qüestions geogràfiques. Així, en la primera fase, els equips de la demarcació de Girona s’enfrontaran als del Maresme, el Vallès Oriental, quatre dels sis equips del Barcelonès i un dels tres equips del Vallès Occidental en el grup B. La resta queden agrupats amb la Catalunya Central, la demarcació de Tarragona i el Baix Llobregat.

La tercera divisió d’aquesta temporada constarà de tres fases.

Primera fase

Serà l’anomenada lliga regular. Cada grup jugarà una lliga, amb anada i tornada. Els tres primers classificats de cada grup es classificaran per a una lligueta que determinarà qui puja directament a segona B (ara anomenada segona divisió RFEF). El fet de classificar-se del quart al sisè lloc dona dret a disputar una lligueta intermèdia que dona accés al play-off d’ascens. I classificar-se del setè a l’onzè, només dona dret a lluitar per la permanència.

Segona fase

En la segona fase, els equips arrossegaran puntuació i goal averages de la primera fase però només podran jugar contra equips del subgrup que no han jugat en la primera.

Els dos equips que pujaran directament seran els dos primers classificats de la fase entre els tres primers classificats de cada subgrup. Els quatre equips restants estan automàticament classificats per a la promoció d’ascens.

Els altres quatre classificats per a la promoció d’ascens sortiran de la fase intermèdia entre el quart i el sisè. En aquest cas, seran els dos millors equips classificats de cada subsubgrup, un cop s’hagin disputat tots els enfrontaments.

Pel que fa a la permanència, hi haurà sis equips que se salvaran (els millors classificats) i sis equips que baixaran.

Tercera fase

La temporada s’acabarà amb la promoció d’ascens. Aquesta la disputaran els quatre equips que no hagin pujat directament de la fase d’elit i els dos millors classificats de cada subsubgrup d’entre el quart i el sisè millor de la lliga regular. El format serà una final a vuit a partit únic amb quarts de final, semifinal i final en què només el guanyador pujarà.

En total, hauran pujat a segona B tres equips catalans i n’hauran baixat sis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)