Girona

Un paper prou digne

El Girona, minvat per les absències i pendent de reforços, perd la prova contra un Barça que presenta tot l’arsenal d’entrada

Els blaugrana acaparen el domini en la primera part, però en la segona l’equip de Francisco s’estira

BARÇA 3 GIRONA 1

GIRONA:Juan Carlos (Suárez, 62’); Calavera (Maxi Villa, 62’), Alcalá (Ramalho, 46’), Bernardo (Bueno, 62’), Mojica (Franquesa, 46’) ; Gumbau (Granell, 46’), Ibrahima (Diamanka, 46’); Valery (Gallar, 46’), Samu Saiz (Joel Priego, 62’), Jairo (Pau Víctor, 62’) i Turmo (Zeballos, 46’). FC BARCELONA:Neto; Sergi Roberto (Semedo, 62’), Piqué (Lenglet, 62’), Araujo, Jordi Alba (Júnior, 62’); Busquets (Aleñá, 62’), De Jong (Riqui Puig, 62’); Trincão (Dembélé, 62’), Messi (Pedri, 62’), Coutinho (Konrad, 62’) i Griezmann (Braithwaite, 62’). GOLS:1-0 (20’) Coutinho. 2-0 (45’) Messi. 2-1 (46’) Samu Saiz. 3-1 (51’) Messi.ÀRBITRE:Català Ferran.T.G.:ATurmo (39’), del Girona.T.V.:Cap.ESTADI:Johan Cruyff (a porta tancada).

La primera prova seriosa del Girona va acabar prou bé, tenint en compte tots els condicionants. La derrota era previsible, però ni va coure el resultat (3-1) ni la imatge de l’equip, que va contenir –com va poder en la primera part i més alliberat en la segona– el desnivell respecte al Barça. Perquè, si no està prou carregat d’incògnites, el Girona es va presentar al Johan Cruyff sense Cristhian Stuani, que arrossega uns problemes físics que, com l’estiu passat, afegeixen un punt d’intriga a la seva situació incerta. Tampoc van jugar, a més de Juanpe i Aday, Pablo Moreno ni el porter Muric, que encara no s’han fet visibles. Tot plegat, amb l’afegit de l’escassedat de moviments en la confecció, deixava un equip de circumstàncies. I, a l’altre costat, Ronald Koeman començava fort, amb un onze de gala que amenaçava feinada per als blanc-i-vermells.

Poc podia sorprendre el guió del partit. El Barça va acaparar el domini des del començament, fent circular la pilota amb paciència i tranquil·litat. Al davant, entre Messi, Trincão, Coutinho i Griezmann, tenia material de sobres per fer mal en qualsevol moment. Un xut de Coutinho rebotat en Gumbau va anar a parar al travesser (5’). Per al Girona, era qüestió de practicar el balanç defensiu, gairebé com si fos un exercici d’un entrenament, però continuat en tota la primera meitat. Línies juntes, esperar (sense desesperar, si era possible) darrere la pilota, i mirar de trobar el moment per sortir amb velocitat. Missió complicada. La primera aparició al davant va ser un xut de Jairo que Neto va blocar (12’). També ho va provar Bernardo, en el seu retorn com a blanc-i-vermell. El central, aplaudit per Francisco cada vegada que sortia al xoc amb un davanter local, va buscar la rematada en una falta lateral i un parell de córners. Accions aïllades, en qualsevol cas, enmig del monòleg blaugrana (rosa, de fet).

Messi va tenir a prop el primer, en rematar des del primer pal una centrada de Coutinho, treta per Juan Carlos (19’). Va ser el preludi de l’1-0, en una jugada de tiralínies entre Griezmann, Messi, Trincão i Coutinho, que va definir amb facilitat. L’acció va arribar després d’una pèrdua de Jairo, que va xutar al cos de Gumbau (20’). El Girona tenia problemes quan el Barça apujava la pressió, però també va tenir espai per a alguna cavalcada, sobretot de Mojica. Al davant, Turmo hi va posar voluntat però li va faltar olfacte quan va trepitjar l’àrea. I Samu Saiz, el que tenia més llums, va aparèixer en ocasions comptades, i massa lluny de dalt. Els blanc-i-vermells van reclamar penal per mans en un córner (24’). Just abans del descans, Messi va tenir una falta directa que Juan Carlos li va treure, però s’hi va tornar de seguida amb un xutàs amb la cama dreta, des de fora de l’àrea, que va entrar després d’impactar al pal. Dues aparicions plenes de talent per situar un 2-0 que reflectia la superioritat del Barça.

Francisco va fer sis canvis en el descans –Koeman, cap– i dos dels que es van quedar van connectar per marcar el 2-1 només de començar. Després d’una badada de De Jong (no era la primera), Jairo va recuperar, va esperar i va assistir Samu Saiz, que no va perdonar dins l’àrea (46’). El resultat era el de menys, però Leo Messi va tornar a posar distància, beneficiat per un rebot a l’esquena de Ramalho en el xut de l’argentí que va deixar venut Juan Carlos (51’). Amb el partit més obert, els gironins trepitjaven més l’àrea de Neto. Samu Saiz es va inventar una vaselina que va sortir per la dreta (57’).

L’allau de canvis

Superada una hora de partit, Koeman va canviar gairebé tot l’equip i Francisco va substituir els titulars que quedaven. El tècnic andalús va mantenir sempre la línia de quatre al darrere, en un 4-2-3-1. El Girona, que ja havia fet un pas endavant, va continuar molt més còmode i menys collat que en la primera part, en què li costava espolsar-se el domini blaugrana. Hi va haver més perill a l’àrea dels gironins, però José Aurelio Suárez, que va rellevar Juan Carlos a la porteria, va estar fi. L’exporter del Barça B va treure tres xuts de Pedri, el segon després d’una cavalcada de Konrad que va deixar en evidència Maxi Villa. El Girona, amb Zeballos en punta i Gallar i els joves Pau Víctor i Joel Priego a la mitjapunta, va mirar d’estirar-se, però li va faltar precisió i pólvora. Pedri, el blaugrana més actiu en el segon període, en va tenir una altra, que va acabar a córner (86’). El partit va acabar amb un contraatac del Girona, amb centrada del debutant Enric Franquesa que Zeballos, forçat, no va poder rematar.

Coutinho resol una associació de cracs en l’1-0 i Messi fa un xutàs amb la dreta
El gol de Samu Saiz (46’) marca el pas endavant d’un equip ja menys collat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)