Girona

El ventall s’acaba d’obrir

El Girona resol els tràmits burocràtics per activar la fitxa de Nahuel Bustos, que estarà a punt per debutar demà

Els problemes al genoll de Cristhian Stuani fan augmentar les expectatives del davanter argentí de tenir minuts contra l’Oviedo

El dorsal 9 del Girona és per a Nahuel Bustos, el fitxatge que havia demorat la seva arribada a Montilivi i que es va integrar als entrenaments amb l’interrogant de quan estaria en condicions de debutar. No pas per l’estat físic, que tampoc és el més òptim després de set mesos sense competir, sinó per l’activació de la fitxa. El club se n’ha acabat sortint perquè el davanter argentí estigui en condicions de debutar demà, la mateixa setmana en què s’havia incorporat al treball del grup. Amb l’activació de Nahuel Bustos, Francisco tindrà a punt totes les incorporacions d’una plantilla que, tal com reconeixia el mateix tècnic, no ha pogut tenir del tot centrada i compromesa fins que es va tancar un mercat carregat d’incertesa.

El Girona va resoldre tota la documentació per tenir la transferència internacional del davanter –malgrat el conflicte local entre el Talleres de Córdoba, el club d’origen del jugador, i la federació territorial– i també els permisos que necessitava el futbolista, un cop va haver arribat a Girona, per poder treballar amb normalitat. L’arribada també es va allargar més del compte, perquè el jugador tenia previst viatjar el cap de setmana passat però va haver d’esperar a dilluns arran d’un canvi en els protocols de l’Argentina. Finalment, Nahuel Bustos es va integrar a l’activitat de l’equip a La Vinya dimarts. Ha pogut treballar amb normalitat tota la setmana, que acaba amb la bona notícia de tenir la documentació a punt per debutar contra l’Oviedo. De fet, haurà tingut unes quantes sessions d’entrenaments més que les que van completar els altres fitxatges de la recta final de mercat –Mamadou Sylla, Yoel Bárcenas i Sebastián Cristóforo– abans que Francisco els fes debutar diumenge passat al camp del Leganés.

Des del 15 de març

Nahuel Bustos no juga cap partit oficial des del 15 de març, en què va jugar sencer un Huracán-Talleres de copa (0-3), dies després de l’últim de lliga, un Talleres-Colón (2-0). En aquell 0-3 de copa, Bustos va marcar el seu últim gol amb el club que l’ha cedit ara a Montilivi, en una operació que implica el City Football Group però que, d’entrada, es formalitza amb una cessió del Talleres al Girona, segons reflecteix LaLiga. El davanter, de 22 anys, tenia molt cartell –diversos clubs europeus el volien– després d’haver marcat nou gols en vint partits en la superlliga argentina, entre agost i febrer.

Tot i la inactivitat competitiva, Nahuel Bustos té molts números d’entrar en la convocatòria i fins i tot de tenir demà els primers minuts amb el Girona, tenint en compte l’absència de Cristhian Stuani. El més natural és que Francisco mantingui com a referent en atac Mamadou Sylla, protagonista a Butarque, i tingui Nahuel com a alternativa a la banqueta.

INTEGRAT AL GRUP

Fa mesos que no juga, però ha fet més sessions que les anteriors altes abans de debutar

CONTINUÏTAT

Mamadou Sylla té tots els números de mantenir-se com a referent ofensiu en l’onze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)