Girona

Només queda l’heroïcitat

Juanpe i Aday eleven a nou les baixes del Girona i accentuen el desequilibri amb l’Espanyol, favorit indiscutible en el retrobament d’avui (21 h)

El líder supera en recursos, dinàmica i solvència els gironins, que es presenten amb molts joves i sense davanter de referència

Amb les vuit baixes contra el Mallorca semblava que s’havia tocat fons, però el Girona s’ha superat. L’equip blanc-i-vermell es presenta al duel català d’aquest vespre al RCDE Stadium (21 h) més limitat que mai. Lluny de frenar, els contratemps continuen acumulant-se i configuren un panorama dramàtic, difícil d’imaginar i d’igualar en un club professional. Sense Juanpe ni Aday Benítez, que han caigut i no precisament per pocs dies, Francisco compta avui nou absències. Just d’efectius a totes les demarcacions, les mancances són flagrants a la punta ofensiva, sense cap dels tres davanters –Cristhian Stuani, Nahuel Bustos, Mamadou Sylla– de referència. Tot plegat, per intentar sorprendre l’equip que mana amb autoritat a segona i que està fent bons –aquest cop sí– els pronòstics que per pressupost el situen a dalt de tot. Lluny del potencial de l’Espanyol, i ara també de la seva dinàmica, estat d’ànim i solvència, al Girona li queda agafar-se a l’orgull per resistir a Cornellà-el Prat. Sortir-ne com en les dues anteriors visites s’acostaria molt a una heroïcitat.

Instal·lat en el lideratge, l’Espanyol camina amb pas ferm. L’empat a Fuenlabrada per un error puntual de Diego López li va estroncar una sèrie de tres victòries seguides, però és l’equip més golejador (17) i el segon menys golejat (3). I a casa, només ha cedit un empat, contra el Mallorca. Vicente Moreno ha aconseguit formar un bloc molt sòlid i compacte, amb individualitats més pròpies de primera que de segona. El Girona arriba a la cita després de perdre precisament contra el Mallorca i de quatre jornades sense guanyar –havia enllaçat tres empats– que l’han fet frenar. Martiritzat per les baixes, l’equip de Francisco intentarà fer valer la capacitat de resistència, conscient que té molt limitat el poder ofensiu. Pablo Moreno va fer un bon paper dilluns passat, però quan ha hagut de jugar sol en punta li ha costat molt. Tampoc hi ha gaires més combinacions per fer, perquè la capacitat de maniobra de l’entrenador és mínima arreu –dos centrals disponibles del primer equip, tres migcampistes– i compromet qualsevol invent que es pugui plantejar.

Pachón i cinc més

L’allau de baixes té com a contrapunt l’oportunitat per a futbolistes del filial. Dilluns, Suleiman es va afegir a joves més habituals. Avui, l’extrem es manté en una llista que s’amplia amb el retorn d’Adri Turmo, que ja va tenir minuts en el segon partit contra el Fuenlabrada, i l’entrada d’un altre davanter, Àlex Pachón, que ja havia tret el cap al primer equip fa dues temporades, a primera. La nòmina de futbolistes del filial, que s’eleva a sis, la completen Ramon Terrats, Pau Víctor i Èric Monjonell. Amb els 14 disponibles del primer equip –Yoel Bárcenas ha tornat a temps de la cita amb Panamà, però el porter Muric encara no hi serà–, la convocatòria és de 20 futbolistes. Vicente Moreno, en canvi, té només tres baixes i podrà alinear tots els futbolistes de referència

I amb López Toca

El Girona, que tampoc té sort ni amb els arbitratges ni amb els comitès, es retrobarà avui amb José Antonio López Toca. És l’àrbitre que va expulsar Cristhian Stuani –després que Pérez Pallás li ho fes revisar des del VAR– en la final d’ascens a primera contra l’Elx.

L’ESPANYOL

El més golejador i segon menys golejat només ha cedit un empat en sis partits a casa

POC VERÍ

Sense Mamadou, Stuani ni Nahuel Bustos, Francisco té molt limitat el poder ofensiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)