Reus

Reus

Per treure's l'espina

Natxo González espera amb el Reus més continuïtat que en la primera experiència en la categoria de plata

Llavors, amb l'altre club de la seva vida, l'Alavés, pujar com a campió de segona B no li va donar més crèdit del compte i hi va durar tres mesos

El tècnic vitoriàs'ha hagut de treballar, gairebé sempre amb ascensos, els progressos en la seva carrera

Natxo González n'ha viscut de tots els colors, a segona B, amb prop de 300 partits i alegries i decepcions a parts iguals, però tot just iniciarà ara la segona experiència a segona A, després d'una primera de molt curta. El vitorià és un tècnic que sempre s'ha hagut de treballar els progressos en la seva carrera. No es pot dir, per exemple, que no s'hagués guanyat mai el dret a dirigir a segona B, ja que sempre hi va arribar a través d'ascensos aconseguits per ell mateix des de tercera –amb l'Alavés B en la primera experiència reeixida, amb el Sant Andreu i amb el Reus– o gràcies als èxits precedents, com quan l'Alavés el va contractar l'estiu del 2012 per retornar a segona A un equip amb un passat recent a primera –amb una final europea inclosa– i que s'estava estancant perillosament a segona B. El club de Vitòria va valorar el fet que González hagués portat el filial a segona B i que s'hagués quedat dues vegades a les portes de l'ascens a la categoria de plata amb el Sant Andreu, a més del bagatge amb el Reus, malgrat que no el va poder consolidar a segona B. Natxo González no va fallar i l'Alavés va quedar campió de lliga, va pujar en l'eliminatòria directa contra el Jaén i hi va posar la cirera amb el títol de campió absolut de segona B després de derrotar el Tenerife. Però el fet d'entrenar l'equip de la seva terra, d'haver-lo pujat a segona A per la porta gran i tota l'experiència acumulada li van servir de poc, ja que l'Alavés li va donar poc crèdit en el seu debut a segona A i el va destituir a principi de desembre, després de 16 jornades, amb l'equip penúltim, amb 16 punts, a tres de la zona de permanència. El va substituir Juan Carlos Mandiá, que va salvar l'equip de manera agònica, amb un gol en el temps afegit de l'últim partit. Aquell curs, l'Alavés de Natxo González va pagar la fragilitat defensiva, que li impedia rendibilitzar un nombre força elevat de gols, una circumstància dolorosa per a un tècnic pragmàtic que li agrada fer créixer els seus equips des de la solidesa defensiva.

L'experiència a l'Alavés va anar seguida d'un any en blanc i l'obligació de fer una passa enrere i tornar a picar pedra per progressar en la seva carrera. El Reus, més ambiciós que en la primera etapa del basc al club roig-i-negre, el va tornar a cridar. Per segon cop, Natxo González s'ha tornat a guanyar l'oportunitat d'entrenar a segona A, ja que també ha complert i ha dut el Reus a la categoria de plata. L'experiència de l'Alavés, però, li recorda que l'esforç del passat i la vinculació amb un club serveixen de poc i que és la dictadura dels resultats el que mana.

Un tècnic de dos clubs
“Vitòria és la meva terra; Reus, casa meva”, sol dir Natxo González, que també ha entrenat el Sant Andreu.
16
partits
ha dirigit Natxo González a segona A, els de l'Alavés del curs 2013/14.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)