2a divisió A

futbol

segona a

S'han acabat els tests

Pretemporada tancada. Els equips catalans de segona A van jugar aquest cap de setmana el seu darrer partit amistós i van guanyar, malgrat que tots tenen encara força aspectes per polir

S'han acabat els testos i arriben els exàmens. El Nàstic, el Girona i el Reus en tindran, com a mínim, 42. Els tres equips catalans de segona van tancar dissabte la pretemporada amb una victòria i una sensació que és comuna en tots els conjunts que han d'iniciar una nova campanya: encara hi ha molts aspectes que cal polir. En tot cas, les sensacions divergeixen depenent de la casa i també de les fites.

A Tarragona, per exemple, hi ha força dubtes, sobretot perquè les expectatives són altes tenint en compte que l'equip es va quedar a les portes de l'ascens a primera la temporada passada. Malgrat el bon rendiment que va oferir el bloc de Vicente Moreno, enguany hi ha hagut molts canvis, sobretot en la parcel·la ofensiva. De bracet de Promoesprot, han arribat un grapat de futbolistes de mercats gairebé desconeguts i això fa que el tècnic valencià hagi hagut de treballar molt per acoblar peces. Moltes de les novetats, de fet, ni tan sols han jugat en el futbol espanyol, i encara hi ha feina a fer. Així, la pretemporada del Nàstic ha estat marcada per la irregularitat. S'han combinat bons partits amb enfrontaments decebedors. La principal conclusió és que la defensa és sòlida. Urgeix, això sí, trobar el camí del gol. I és que els grana han fet només set dianes en vuit partits. Ha faltat un referent ofensiu, que hauria de ser la darrera incorporació, Ike Uche, recent aterrat a Tarragona.

El Girona encara el primer partit de lliga amb més bones sensacions. Els de Pablo Machín van ser els últims a posar-se la granota de feina i han progressat adequadament. No van guanyar cap dels tres primers partits, però els darrers tres han acabat amb victòria i sensacions força positives, ja que l'equip ha millorat en tots els aspectes del joc. El club de Montilivi, que després d'encadenar dos play-offs manté l'aposta ambiciosa per l'ascens, ha configurat a l'empara de l'acord amb el Manchester City un bloc poderós. Ara toca polir-lo.

Si les expectatives a Tarragona i Girona són molt altes, a Reus també, però el llistó d'entrada no serà tan alt. El club roig-inegre jugarà per primer cop en la seva història en la Lliga de Futbol Professional i ho farà amb un bloc que combina els jugadors de l'ascens amb figures consolidades en la categoria. Aquesta barreja encara està en procés d'adaptació i el rendiment en la pretemporada n'és una bona mostra, ja que els de Natxo González han alternat bons partits amb d'altres que deixen dubtes. En tot cas, les sensacions en els últims duels han anat millorant. Ara, això sí,
caldrà corroborar-ho en la lliga.

Chrisantus i Fran Sandaza ja han donat alegries

El Reus, el Girona i el Nàstic ja han lligat els tres futbolistes cridats a ser l'ariet de referència: Chrisantus, Sandaza i Uche, respectivament. Al Baix Camp, l'atacant nigerià va arribar com a “fitxatge estrella”, tal com el va etiquetar el president. Les expectatives són altres i la resposta que va tenir Chrisantus, sobretot en els primers compromisos, va estar a l'altura. El punta ja ha donat dues alegries, ja que ha fet dos gols, contra l'Ascó i el València Mestalla. Val a dir, això sí, que el màxim realitzador dels de Natxo González en la pretemporada ha estat López Garai, amb tres dianes. A Girona, d'altra banda, el retorn de Fran Sandaza ha anat acompanyat d'allò que s'espera d'ell: gols. El manxec, que fa dos cursos va ser el pitxitxi de l'equip amb 16 dianes, ha marcat dos gols aquesta pretemporada, contra el filial del Manchester City i el Blackburn Rovers. Per la seva banda, el referent del Nàstic, Uche, encara no ha tingut temps de tenir protagonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)