Nàstic

futbol

segona divisió A

Un punt i una rialla

El Nàstic fa un joc gris però exhibeix el seu poder de reacció i iguala un partit que perdia 0-2 en el descans

El gol de penal d'Uche en el 65' va reanimar els grana, que van empatar en l'últim instant mitjançant Àlex López

Un punt cau de maneres molt diferents depenent de les circumstàncies. I ahir, a Tarragona, el que va aconseguir el Nàstic va caure com aigua de maig, ja que va arribar quan ningú ja no hi comptava. El conjunt de Vicente Moreno, erràtic en el primer temps, va arribar al descans amb un 0-2 que feia molt mala pinta. Més que pel resultat, que també, per la sensació que l'equip no hi era. Per fortuna, els estats anímics, en futbol, tenen un pes brutal. Així, després de la represa, el Nàstic va capgirar el partit a còpia de caràcter. Va haver-hi poc futbol però molta empenta. Així, un cop Uche va escurçar la diferència aprofitant un penal, el Nàstic va assetjar José Juan fins que, en l'últim instant, Àlex López va posar la bota i va signar l'empat. Un puntet no és la millor manera de començar però, veient les circumstàncies, se'n poden extreure lectures positives. Queda un món i Vicente Moreno tindrà una feinada per acoblar peces, però té un grup de futbolistes batallador. En el primer temps va quedar palès qui ha avançat més feina durant la pretemporada. El Nàstic va començar sent un conjunt endreçat, però amb problemes per concretar quan la pilota superava els tres quarts de camp. El Lugo, per la seva banda, va jugar bé amb els tempos del partit. Quan els grana van anar a pressionar la sortida de la pilota –ho va fer els primers vint minuts–, l'equip gallec va combinar pacientment i sense precipitar-se. En realitat, no li va fer falta res més, ja que les imprecisions dels tarragonins van servir per posar les ocasions en safata. Així va ser com va arribar el primer gol. Pedraza va aprofitar una pèrdua de José Carlos per agafar la pilota al centre del camp, avançar amb velocitat i, un cop dins de l'àrea, creuar la pilota a Saja. 0-1 i a remar contra corrent. Amb el resultat en contra, i després d'uns minuts de desconcert, el Nàstic va buscar amb més força la porteria de José Juan. José Carlos va intentar-ho amb un xut creuat després d'una bona acció individual, però el porter visitant va refusar la pilota. Tampoc van ser prou precisos Álex López i Tejera. El primer va xutar sobre el porter i el segon va veure com la seva canonada marxava desviada per sobre de la porteria. Va ser llavors, quan semblava que l'1-1 estava en procés de maduració, que va arribar el segon gol del Lugo. Xavi Molina va agafar un atacant visitant dins l'àrea i l'àrbitre va assenyalar penal. Joselu no va perdonar. Era el minut 36 i el panorama s'enfosquia. Amb el 0-2 van accentuar-se els nervis i la precipitació. El Nàstic és un equip en construcció i llavors van aparèixer els defectes i els dubtes. La millor notícia llavors va ser que no va caure cap altre gol en contra, ja que les errades van ser continues.
Un penal ho reactiva tot
En el segon temps el Lugo va sortir a contemporitzar. Guanyava 0-2 i, al davant, hi havia un rival desdibuixat. L'estratègia li va funcionar bastant bé, ja que el Nàstic amb prou feines l'inquietava. Això, fins que en el minut 64 Ignasi Miquel va fer caure Àlex López dins l'àrea i l'àrbitre va decretar penal. Uche va agafar la responsabilitat i no va fallar: la va picar a la dreta del porter, que s'havia tirat a l'altra banda. El partit canviava de color. L'1-2 va insuflar moral al quadre tarragoní, que va retrobar l'autoestima. De fet, aquest va ser el seu principal argument, ja que l'equip va continuar demostrant que li falta encara molt de rodatge per funcionar com vol Vicente Moreno. El tècnic, però,
té un tresor a la banda dreta que es diu Gerard Valentín. El lateral, incansable, va ser un perill constant i va acabar fent reequilibrar la balança en l'últim instant. Va posar la pilota als peus d'Àlex López en el moment just. L'ariet va aprofitar el regal i, amb la punta de la bota, va marcar un 2-2 d'allò més dolç. La temporada, doncs, comença exactament de la mateixa manera que fa un any: amb el Nàstic igualant un 0-2 en contra a un conjunt entrenat per Luis César. Llavors, l'equip no va fer més que créixer. Vicente Moreno intentarà fer que la història es repeteixi. Té, això sí, una feinada per endavant.

NÀSTIC2 LUGO2

NÀSTIC: Saja; Gerard Valentín, Suzuki, Xavi Molina, Mossa; Madinda, Tejera, Zahibo (Cristian Lobato, 36'); José Carlos (Jean Luc, 51'), Àlex López i Rharsalla (Uche, 57'). LUGO: José Juan; Calavera, Carlos Hernández, Ignasi Miquel, Manu; Seoane, Pita; Igor Martínez (Leuko, 82'), Campillo (Dealbert, 87'), Pedraza (Iriome, 65'); Joselu. GOLS: 0-1 (20') Pedraza. 0-2 (36') Joselu, de penal. 1-2 (65') Uche, de penal. 2-2 (90') Àlex López. ÀRBITRE: Cuadra Fernández (col·legi balear). T.G.: al local Xavi Molina i al visitant Ignasi Miquel. PÚBLIC: 4.846 espectadors.
El que ha passat en la primera part ha estat més demèrit nostre; ho sabem fer molt millor. Estàvem nerviosos i no ho hem gestionat bé
Salvar un punt a casa és molt important. A còpia de caràcter hem aconseguit l'empat
Gerard Valentín
lateral del nàstic
La competitivitat forma part de l'ADN d'aquest equip i en la segona part s'ha vist de manera clara
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Tenim la sensació que hem perdut dos punts però que un gran equip no ens ha aconseguit vèncer
Luis César
ENTRENADOR DEL LUGO

Amb una base del curs passat

Tot i que el Nàstic ha viscut un estiu molt mogut en el capítol d'altes i baixes, Vicente Moreno ha valorat molt l'experiència dels jugadors que ja hi eren i el primer onze inicial de la temporada era força familiar per a la parròquia del Nàstic. Set dels onze jugadors ja estaven a l'equip la campanya passada, començant per la línia defensiva –Gerard Valentín, Suzuki, Xavi Molina i Mossa–
i seguint per la medul·lar, on dos dels tres efectius, Tejera i Madinda, compleixen el segon any a Tarragona. Els va acompanyar una cara nova, Zahibo, que va ocupar la posició del mig. On hi va haver més incorporacions, amb tot, va ser a les dues bandes de l'atac, ja que a Àlex López el van acompanyar José Carlos i Rharsalla. També van debutar el porter Saja i, entrant en el segon temps, Uche, que va ser clau transformant el penal.