Reus

La plata no atura la ratxa

Reus. L'equip roig-i-negre, que no va rebre cap gol en els últims set partits de la temporada passada, tampoc en va encaixar en l'estrena a segona A. La solidesa serà clau per sobreviure

El canvi de categoria, l'històric ascens a segona A, no ha aturat la ratxa d'imbatibilitat amb què el Reus va acabar la temporada passada. Llavors, va tancar la campanya sense rebre cap gol en els set últims partits i dissabte passat va començar l'actual tornant a mantenir el zero a la porteria pròpia amb la victòria per la mínima a Mallorca (0-1). Són, per tant, vuit partits oficials seguits en què l'equip de Natxo González no ha rebut cap gol. Tant el tècnic com els jugadors tenen molt clar que la clau de la temporada, la recepta per sobreviure en una categoria tan igualada i exigent, serà la solidesa defensiva.

El maig passat, després de perdre al camp del Mestalla i de descansar en la jornada en què s'havia d'enfrontar amb el retirat Huracán, el Reus va començar el gran esprint final que el va acabar portant a segona A. Primer va vèncer clarament al camp de l'Eldenc (0-4), després va derrotar l'Olímpic per la mínima (1-0) i va acabar la lliga regular amb una altra victòria, 0-1 al camp del Cornellà, que li va donar la primera posició final gràcies a l'ensopegada del Vila-real B contra l'Espanyol B. En l'eliminatòria directa, va mostrar un rendiment memorable, amb la gran victòria a El Sardinero (0-3) i la confirmació de l'ascens al municipal roig-i-negre (1-0). En l'eliminatòria per decidir el campió absolut de segona B, ni l'UCAM ni el Reus van marcar en cap dels dos partits, i els murcians van guanyar el títol en els penals.

Dissabte passat, a Mallorca, el Reus va mantenir la fiabilitat defensiva malgrat els canvis introduïts per Natxo González respecte de la temporada passada. El que continua sent titular és el porter Edgar Badia, que de moment guanya la partida al veterà Jordi Codina. La línia defensiva estava formada per dos jugadors del curs passat, el lateral dret Alberto Benito –autor del gol de la victòria en els últims minuts– i el central Jesús Olmo, i dos fitxatges de l'estiu, el central Atienza i el lateral esquerre Migue, que va ser expulsat i es perdrà el partit contra el Mirandés. Al davant, el triple pivot incloïa dos jugadors que continuen, Garai i Folch, i un fitxatge, Albistegui. Els dos futbolistes bascos van fer les funcions més defensives, mentre que Ramon Folch va jugar una mica més avançat, connectant amb l'atac.

EN L'ESTRENA

Els canvis en defensa no van impedir que Badia continués imbatut a Mallorca (0-1)

EL CURS PASSAT

L'Eldenc, l'Olímpic, el Cornellà i, dos cops, el Racing i l'UCAM no van marcar al Reus

L'equip ja s'entrena amb la nova gespa

Després d'entrenar-se durant l'estiu a Salou i Riudoms, el Reus es va poder exercitar ahir per fi al seu estadi, en què només falta polir alguns detalls per completar el canvi de gespa i de sistema de drenatge, i per adaptar les instal·lacions a les exigències de la LFP. Així, el terreny de joc del municipal, que ahir presentava un bon aspecte, estarà a punt per a la visita, demà a les 19 h, del Mirandés. El president, Xavier Llastarri, i el regidor d'Esports, Jordi Cervera, van inspeccionar ahir la gespa i la resta de l'estadi mentre l'equip treballava

Edgar Badia: “Vendrem cara la nostra pell”

Un dels artífexs de l'ascens a segona A va ser Edgar Badia, que espera que aquesta sigui la temporada de la seva consolidació com a porter de primer nivell. El barceloní té molt clar que la solidesa serà de gran importància perquè el Reus aconsegueixi la permanència. Segons Badia, la victòria contra el Mallorca va fer veure a l'equip roig-i-negre que poden competir contra qualsevol rival. “Hem deixat clar guanyant a Mallorca que vendrem cara la nostra pell”, assegura el porter roig-i-negre, que considera important que el bloc del curs passat continuï. Edgar Badia espera que l'estadi municipal reusenc presenti un bon ambient i que s'apropi tant com sigui possible al ple, en l'estrena de l'equip a casa, demà contra el Mirandés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)