Lliga Europea

Prolongació de l'èxtasi

Reus va avançar la festa major per retre homenatge als herois de Lleida i gaudir de la vuitena copa d'Europa

La plantilla del Reus La Fira va oferir el trofeu a l'afició –uns 500 seguidors– des del balcó de l'ajuntament

Uns 500 aficionats van aclamar els seus ídols del Reus La Fira ahir a la plaça Mercadal per agrair-los l'eufòria viscuda al Barris Nord de Lleida tant en la semifinal èpica contra el Benfica com l'endemà en una final guanyada amb autoritat contra l'Oliveirense. Carles Pellicer, l'alcalde de la ciutat, va fer els honors en una recepció oficial solemne i que es va transformar en eufòria desfermada quan la plantilla va irrompre al balcó i va oferir el trofeu als seguidors que s'esperaven a la plaça Mercadal.

No hi va haver la gernació que es va aplegar en la setena. És lògic. Per dos motius. El primer és que en aquella ocasió l'equip viatjava des de Bassano del Grappa i encara no havia tingut l'oportunitat de compartir l'alegria amb els seguidors. Diumenge, a més de la festa a Lleida, la comitiva ja es va fer sentir a la plaça Prim –prop d'un miler d'aficionats–, el centre emblemàtic de les celebracions espontànies. Després, l'equip va anar a sopar a les Peixateries. I, per altra banda, l'any 2009 es va trencar un malefici que perdurava des del 1972. Una travessia pel desert europeu de 37 anys. Vuit anys és poc.

La presidenta del Reus, Mònica Balsells, estava ahir eufòrica i cansada: “Vam començar a guanyar la final en la semifinal contra el Benfica. Vaig estar a Bassano, però guanyar el títol com a presidenta és un somni fet realitat.” A més, va assegurar que el futur està apuntalat. “Ja tenim porter per a l'any vinent. No hi ha tants bons porters i ja el tenim signat. Es tracta de Càndid Ballart [Voltregà]”, va afirmar als micròfons de LaNova Ràdio. També va confirmar el fitxatge de Romà Bancells (Vic) per un any amb un altre d'opcional i la continuïtat del bloc: “Tots tenen contracte. Joan Salvat volia una ampliació i ens hem posat d'acord amb facilitat.”

És un orgull guanyar una copa d'Europa que no ens han deixat fer a Reus
Carles Pellicer
ALCALDE DE REUS
L'afició ha estat el nostre sisè jugador. Ens ha ajudat molt. Les finals no es juguen, es guanyen
Enrico Mariotti
TÈCNIC DEL REUS
Vaig estar a Bassano el 2009, però guanyar el títol com a presidenta del Reus és un somni fet realitat
Mònica Balsells
PRESIDENTA DEL REUS
Hem guanyat el títol europeu per tres coses: il·lusió, afició i dos collons
Jordi Cervera
REGIDOR D'ESPORTS

Misericòrdia, passadís de la base, pilars i festa al Mercadal

La celebració que va arrencar diumenge a la pista –imatges inferiors– es va prolongar ahir, tot i que primer l'equip es va desplaçar al santuari de la Verge de la Misericòrdia per fer l'ofrena a la patrona de la ciutat. Va fer el tomb de Ravals amb l'autobús i va anar a peu des la Capsa Gaudi –espai gastronòmic– baixant pel carrer Monterols fins a l'ajuntament escortat per un passadís format pels jugadors de l'hoquei de base. Els xiquets de Reus van fer dos pilars coronats per enxanetes que van exhibir la samarreta roig-i-negra. Al balcó, crits, càntics i visques –el Reus i Catalunya– amb el jugador Joan Salvat d'animador principal. “Vull tornar al balcó amb aquest equip”, va sentenciar el capità Raül Marín. Els protagonistes també van signar al llibre d'honor de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)