OK Lliga

hoquei sobre patins

OK Lliga

Debut històric del Palafrugell

OK Lliga. El conjunt empordanès s’estrenarà en la màxima categoria estatal demà a casa contra el Caldes

Demà a les vuit del vespre el Corredor Mató Palafrugell debutarà en l’OK Lliga rebent el Caldes i lluitarà per guanyar els primers punts en la màxima competició estatal. Els empordanesos van aconseguir l’ascens la temporada passada i des de llavors han estat esperant poder jugar contra els millors equips estatals, i també d’Europa. L’entrenador del Palafrugell, Xavier Garcia, reconeix que la pretemporada s’ha fet llarga i que tot l’equip ja té ganes de saltar a la pista i començar a jugar.

El tècnic del conjunt empordanès fa deu anys que ocupa el càrrec, i amb ell l’equip va pujar de la primera catalana a la Lliga Nacional, després a la primera divisió estatal i ara a l’OK Lliga. Xavier Garcia explica que hi ha nervis per aquest debut històric, però també diu que les ganes superen el nerviosisme: “Hem de saber controlar els nervis, que hi són. És bo que hi hagi nervis en un equip novell com som nosaltres.” Serà la seva primera experiència en la màxima categoria i reconeix que en aquests moments no té les sensacions de saber on és l’equip respecte als rivals. El curs passat tenia clar que el Palafrugell estava bé en l’inici de la temporada i podia lluitar per les primeres places, i al final el seu equip va guanyar la copa de la Princesa, la primera divisió i va pujar. Ara no ho té clar i comenta: “L’OK Lliga és una altra cosa i els errors es paguen molt cars.”

Mantenir-se

Els empordanesos són conscients que hauran de lluitar molt per aconseguir la permanència en la categoria, però no s’han fixat cap objectiu en concret. Xavier Garcia diu que les ganes de jugar i fer-ho bé són del 200 per cent, i que ja es veurà on els porta això. El Palafrugell ha mantingut el bloc de jugadors que va aconseguir l’ascens i només ha incorporat un jugador, David Carles, provinent del Girona. Per a aquest primer tram de la lliga l’equip té la baixa de Marc Brugué, que es va operar a l’estiu i tot just ara s’ha començat a posar els patins.

En les últimes deu temporades el Palafrugell ha passat de militar en la segona categoria catalana a jugar en la màxima lliga estatal, passant per quatre categories. La temporada 2009/10 els empordanesos van ser segons en el grup B de la primera catalana i van pujar. En la Lliga Nacional hi van estar cinc temporades però no van aconseguir el primer lloc, que dona dret a pujar a la primera divisió estatal. El curs 2014/15 van ser segons i van aprofitar la desaparició del Blanes per agafar la seva plaça i poder debutar en la categoria estatal.

En la primera temporada a primera divisió van ser novens i en la temporada següent, la passada, van fer una campanya impressionant que els va portar al primer lloc i a l’ascens a l’OK Lliga.

XAVIER GARCIA

“Tenim més ganes que comenci la lliga que nervis pel debut. L’equip està bé”
Deu últimes temporades
2008/09 - 1a catalana grup B 5è
2009/10 - 1a catalana gr. B (puja) 2n
2010/11 - Lliga Nacional 12è
2011/12 - Lliga Nacional 6è
2012/13 - Lliga Nacional 8è
2013/14 - Lliga Nacional 9è
2014/15 - Lliga Nacional (puja) 2n
2015/16 - 1a divisió 9è
2016/17 - 1a divisió (puja) 1r
2017/18 - OK Lliga Per jugar

El Lloret i el Girona, conscients del seu potencial

El Lloret Vila Esportiva i el Citylift Girona són conscients del seu potencial i que en aquesta temporada en l’OK Lliga tornaran a lluitar per la permanència. Els dos equips s’han reforçat i els seus tècnics, Manolo Barceló i Ramón Benito, estan contents de com s’han anat conjuntant. L’entrenador del Lloret diu de l’arribada de Rubén Fernández i Gerard Gallardo: “Són llestos i estan agafant ràpid la filosofia del joc, i ens donaran el que l’equip necessita.” Manolo Barceló diu clarament que aspiren a mantenir la categoria i que són conscients de les seves limitacions, però que estan molt motivats per treballar. L’entrenador del conjunt selvatà destaca del seu estil de joc: “Hem de seguir essent forts en defensa, per competir pels partits hem d’encaixar pocs gols.” Al Girona hi ha hagut més canvis, i han arribat cinc cares noves: Marc Palau, Oriol Garcia, Marc Palazón i els germans David i Joan Gelmà. L’entrenador Ramon Benito diu que hi ha un molt bon equip. “Amb gent jove que volen demostrar el que poden fer.” El tècnic explica que tenen molta il·lusió i ganes de fer-ho una mica millor que la temporada passada. Una de les coses que volen millorar és ser més consistents a casa contra els rivals directes. “El curs passat teníem aquelles presses per guanyar i els darrers minuts s’han de jugar amb més calma”, hi afegeix. Ramon Benito diu que seria un èxit disputar la copa però que la primera opció és la permanència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)