OK Lliga

hoquei patins

ok lliga

Allargar l’hegemonia

OK Lliga. El Barça torna a ser el gran aspirant per revalidar el títol de lliga i guanyar-lo per cinquena vegada consecutiva. El Reus sembla que serà l’únic que podrà plantar-li cara

El màxim candidat a guanyar l’OK Lliga que comença avui torna a ser el Barça Lassa. Ja es pot mirar des de la vessant que es vulgui que el conjunt blaugrana té gairebé tots els números per encadenar el cinquè títol de lliga. L’equip té poques novetats, la més destacada és la del canvi d’entrenador, amb la marxa de Ricard Muñoz –després d’haver guanyat les darreres quatre lligues– i l’arribada d’Edu Castro. El nou tècnic blaugrana té a favor seu que era el segon entrenador i coneix la casa i els jugadors a la perfecció. També hi ha hagut una sola incorporació, la del jove Ignacio Alabart, que torna al club després d’haver estat cedit dues temporades al Voltregà.

Si el Barça és el màxim aspirant, el seu gran rival serà el Reus Deportiu, que ja va ser el que va quedar més a prop d’aconseguir el títol la temporada passada. Els reusencs –campions de la lliga europea– també han canviat d’entrenador i han tingut baixes importants a la plantilla. A la ja coneguda del porter Pedro Henriques, que estava cedit pel Benfica i ha tornat al club portuguès, s’hi va afegir a darrera hora la de Matías Platero, que es pot notar força. El nou entrenador, Jordi Garcia, continua tenint un equip potent, però li falta més amplitud de plantilla. Aquests dos equips són els que han guanyat els dos primers títols de la temporada: els roig-i-negres, la lliga catalana i els blaugrana, la supercopa d’Espanya.

En les temporades anteriors el Liceo i el Vic també eren a la zona alta de la taula lluitant per les primeres posicions. Els gallecs han perdut potencial però sembla que s’han reforçat bé i han de continuar a la zona alta, mentre que el conjunt osonenc ha variat l’equip radicalment i només manté dos homes de la temporada passada: Mia Ordeig i el jove porter Guillem Raudell. Tant el Liceo com el Vic, igual que han fet el Barça i el Reus, han canviat d’entrenador i d’aquesta manera els quatre primers de l’OK Lliga del curs passat estrenaran tècnic.

Molta igualtat

La darrera edició de l’OK Lliga es va caracteritzar per la igualtat que hi havia a la zona mitjana baixa de la classificació, en què molts equips van passar de lluitar per no baixar a lluitar per entrar en la competició europea, o a l’inrevés si encadenaven tres bons resultats o tres de dolents. Aquesta temporada sembla que pot passar el mateix i que com sempre hi pot haver un equip que sigui la revelació. El curs passat va ser el Voltregà, amb el seu cinquè lloc. Aquesta temporada s’ha hagut de reinventar per les baixes que ha tingut, però continua aspirant a treure el cap en la zona mitjana alta. El Noia Freixenet sembla destinat a destacar, pel que s’ha vist fins ara, amb un equip jove amb tocs d’experiència, la mateixa combinació que té l’Igualada per afrontar aquesta campanya, en què ha apostat fort per la gent formada a casa. El Vendrell ha fet pocs retocs però s’ha vist obligat a canviar d’entrenador per la inesperada marxa del seu tècnic al Reus, i Gonzalo Medina, un home de la casa, s’ha fet càrrec de l’equip. L’ICG Software Lleida, l’Enrile Pas Alcoi, el Recam Làser Caldes, el Lloret Vila Esportiva i el Citylift Girona van ser els equips que van estar immersos en la lluita per la salvació fins al final de la temporada passada i la van aconseguir en les darreres tres jornades. En la mesura de les seves possibilitats, s’han reforçat amb el convenciment que en aquest nou curs el seu objectiu serà un xic més accessible i no hauran de patir tant.

Els tres equips que van pujar de categoria són, com passa gairebé sempre, candidats a lluitar per no baixar. Sobretot els dos que debuten en l’OK Lliga –el Corredor Mató Palafrugell i l’Asturhockey–, que s’hauran d’adaptar ràpidament a la màxima categoria, en què massa errades seguides els poden deixar fora de la lluita pels seus objectius. Tots dos mantenen el bloc de jugadors que van aconseguir l’ascens, amb alguns retocs. L’Arenys de Munt és un club històric que torna a l’elit i és el que ha fet més canvis dels que han pujat, i s’ha intentat reforçar per mantenir-se en l’OK Lliga.

NOUS ENTRENADORS

Els quatre primers de l’any passat i el Vendrell han canviat de tècnic
Avui
Voltregà-Reus 16 h
Noia-Liceo 19.30 h
Vendrell - Arenys de Munt 20 h
Palafrugell-Caldes 20 h
Vic-Lloret 20 h
Asturhockey-Barça 20.30 h
Girona-Igualada 21 h
Demà
Lleida-Alcoi 12 h

Dos debutants i el retorn d’un històric

Dos dels tres equips que van aconseguir l’ascens a l’OK Lliga la temporada passada debutaran en la màxima categoria: el Corredor Mató Palafrugell i l’Asturhockey. El tercer és el CE Arenys de Munt, un conjunt històric que torna a l’elit després de dinou temporades d’absència. El conjunt maresmenc va militar per darrera vegada en la màxima categoria estatal la temporada 1997/98, i va baixar a primera divisió. Després va baixar a la Lliga Nacional, on va estar molts anys fins que en la campanya 2012/13 va aconseguir el primer lloc i l’ascens a la categoria estatal. En la quarta temporada a primera divisió va aconseguir una de les places d’ascens. El Palafrugell es va passar força temporades a la Lliga Catalana però no va aconseguir el primer lloc, l’únic que dona dret a pujar a la primera divisió estatal. La campanya 2014/15, però, va ser segon i va aprofitar la desaparició del Blanes per agafar la seva plaça i debutar en la categoria estatal. En el seu segon any a primera divisió va fer una campanya impressionant que el va portar al primer lloc i a l’ascens a l’OK Lliga. L’Asturhockey és un conjunt de Grado (Astúries) que es va formar l’any 2015 per discrepàncies dins l’Areces. El nou club va néixer amb molt de suport i en el primer any va guanyar la lliga autonòmica i en la fase d’ascens a primera divisió va aconseguir l’ascens. Només hi va estar una temporada ja que el segon ascens seguit el va portar a l’OK Lliga.

El renovat Vic només manté dos jugadors

L’equip que ha canviat més d’una temporada a l’altra ha estat el Vic, ja que només dos jugadors continuen a la plantilla. El conjunt osonenc també ha canviat d’entrenador i Gerard Pujol serà l’encarregat de guiar el nou projecte. El tècnic va explicar: “Tenim il·lusió i ganes de defensar el club i deixar l’equip com més amunt millor.” Gerard Pujol, a la foto, comenta que no s’han fixat un objectiu concret sinó que s’han marcat un repte conjunt: “Som un equip nou i tots voldran demostrar que poden ser-hi. Volem aconseguir lluitar al màxim en la lliga europea i classificar-nos per a la copa.” En les darreres temporades el Vic ha estat la zona alta de la taula; la temporada passada va ser quart i en l’anterior segon. La pregunta és en quina zona de la taula el veurem: “Aquesta és la incògnita, hem de veure com ens va la competició.” La pretemporada ha anat de menys a més, segons el tècnic, i no ha estat fàcil conjuntar tants jugadors nous. Gerard Pujol diu que ha tingut un avantatge: “Hi ha jugadors amb molta experiència i han ajudat molt a l’hora de conjuntar l’equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)