Més hoquei

Hoquei sobre patins

Una dècada màgica

L’equip femení del Club Patí Voltregà rep aquesta distinció i ho considera també un premi a la seva trajectòria

Aquest any ha guanyat la lliga europea i la copa femenina

En els darrers deu anys, ha guanyat cinc vegades la competició continental, les dues últimes seguides

És un equip que practica un esport considerat minoritari. És un equip femení. És un equip d’un poble petit. És un equip que té una llarga trajectòria d’èxits. És un equip que aquest any ha tornat a destacar en l’àmbit estatal i europeu. És l’equip d’hoquei sobre patins femení del Club Patí Voltregà i ha estat escollit millor equip de Catalunya de l’any 2017. Al llarg d’aquest any el conjunt osonenc ha guanyat la lliga europea i la copa, i en l’OK Lliga va acabar en la segona posició.

El president del CP Voltregà, Xavier Sala, diu que l’entitat està molt orgullosa d’haver rebut aquest guardó i que està segur que el disfrutaran. Ser el millor equip català del 2017 situa les noies de Sant Hipòlit en una llista impressionant d’equips, al costat, entre altres, del Barça de futbol del triplet, que va ser escollit l’any 2015. L’equip del Voltregà femení ha fet un bon any però el mateix president, l’entrenador –Beto Borregán– i la capitana –Anna Romero– consideren que també és un premi a la trajectòria que han tingut en els darrers anys i als èxits i als títols que han anat aconseguint. Xavier Sala i Beto Borregán coincideixen a explicar que el mèrit és de les jugadores, que estimen, disfruten i viuen cada dia el seu esport. El Voltregà femení del curs 2016/17 tenia com a entrenador Beto Borregán, que s’estrenava com a tècnic, i de segon disposava de Ricard Ares, que acabava de deixar l’equip masculí. Beto Borregán, que continua com a entrenador, té molt clar que els tècnics que van estar a l’equip abans que ells i les jugadores que en van formar part els darrers anys també són partícips d’aquest preuat guardó. Tots ells van anar sumant esforços per portar l’equip femení del Voltregà on és ara mateix.

Contra el gran rival

La lliga europea que les noies del Voltregà van guanyar a finals del mes de març del 2017 va ser la cinquena de les darreres deu temporades, i la segona consecutiva. A més, van aconseguir el triomf a la pista i contra el Gijón, el seu gran rival en la màxima competició europea, que va organitzar la final a quatre. Les asturianes tenen quatre títols de la lliga europea i no van poder guanyar el cinquè a casa. La copa femenina del Voltregà va ser la sisena en el seu palmarès, i ja ha guanyat la meitat de les dotze edicions que s’han disputat. A les osonenques se’ls va escapar l’OK Lliga, ja que van ser segones i no van poder revalidar el títol de la temporada anterior.

Els èxits de l’any 2017 s’han incorporat a l’extens palmarès de títols del Voltregà femení, que es va iniciar la temporada 2001/02 quan va guanyar la copa catalana i el campionat d’Espanya. En total té 29 títols, amb cinc copes d’Europa (ara anomenada lliga europea), cinc títols d’OK Lliga, sis copes, cinc campionats d’Espanya, set lligues catalanes i una copa catalana. Els títols més preuats són, sens dubte, els de la màxima competició europea de clubs. Aquesta competició va néixer la temporada 2006/07 a les mateixes instal·lacions del conjunt osonenc però el Voltregà femení només va ser quart, i no va guanyar el seu primer títol europeu fins a la temporada següent. De les onze edicions que ja s’han disputat les osonenques han guanyat cinc vegades i són l’equip que n’ha aconseguit més.

Tres jugadores fan el ple

Els cinc títols de la copa d’Europa del Voltregà femení han arribat en deu temporades, i tres jugadores –Anna Romero, Cristina Barceló i Laia Vives– els han guanyat tots cinc. Ja eren presents en l’equip que va ser campió la temporada 2007/08, i també hi han sigut en la d’aquest 2016/17. Anna Romero i Cristina Barceló encara continuen a l’equip en la temporada que acaba de començar, mentre que Laia Vives es va retirar al final de la temporada passada.

En l’àmbit estatal el primer títol que va aconseguir el Voltregà femení va ser el campionat d’Espanya de la temporada 2001/02, una competicions que va desaparèixer quan va néixer l’OK Lliga la temporada 2008/09. Les osonenques van guanyar cinc vegades el títol estatal, les quatre darreres de manera consecutiva. La copa es va crear abans que la lliga la temporada 2005/06, i les de Sant Hipòlit van ser les primeres campiones. Han guanyat sis de les dotze edicions –la meitat–, i són les actuals campiones. Pel que fa a l’OK Lliga, el Voltregà ha guanyat cinc de les nou edicions ja finalitzades. En la primera edició (2008/09) no hi va participar cap equip català.

PROTAGONISTES

Per al club el premi és un orgull. Que sigui el millor equip de tots els equips de tots els esports de moltes disciplines és un èxit

ELS SEUS GRANS TÍTOLS ESTATALS I EUROPEUS

Et porta a pensar que estàs fent bé les coses. Al vestidor estem molt contentes i ens fa molta il·lusió
Anna Romero
cAPITANA DEL VOLTREGÀ
No deixa de ser un reconeixement als títols d’any rere any, i és la culminació d’una etapa
Xavier Sala
PRESIDENT DEL VOLTREGÀ
El mèrit és de les jugadores. Crec que és un premi a la trajectòria que han tingut en cinc o sis anys, sempre a dalt i guanyant títols
Les jugadores s’ho han pres amb molta il·lusió i les encoratjo per seguir treballant encara més
Beto Borregán
ENTRENADOR DEL VOLTREGÀ
El valorem i ens satisfà molt. Suposo que també és un premi a l’esforç de molta gent, no només a l’equip d’aquest any
5
campionats d’Espanya.
Es van fer 16 edicions i va ser l’últim campió: 2001/02, 2004/05, 2005/06, 2006/07 i 2007/08.
6
copes.
Ha guanyat la meitat de les 12 edicions, la primera inclosa: 2005/06, 2006/07, 2007/08, 2010/11, 2013/14 i 2016/17.
5
títols d’OK Lliga.
S’ha emportat el títol en més de la meitat de les 9 edicions: 2010/11, 2011/12, 2012/13, 2013/14 i 2015/16.
5
copes d’Europa.
S’han disputat 11 edicions i n’ha guanyat gairebé la meitat: 2007/08, 2010/11, 2012/13, 2015/16 i 2016/17.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)