OK Lliga

Hoquei sobre patins

OK Lliga

La brillant quarta joventut

Hoquei sobre patins. Jaume Llaverola ha estat una peça important en la classificació del Citylift Girona per a la copa. El porter, de 42 anys, ha ajudat l’equip a ser el tercer menys golejat

El Citylift Girona va tancar una primera volta de l’OK Lliga impressionant en què va aconseguir la classificació per a la copa i va fer un pas important per assegurar-se la permanència. Una de les peces importants del conjunt gironí va ser el seu experimentat porter Jaume Llaverola. Amb 42 anys l’igualadí va demostrar una vegada més la qualitat innegable que fa anys li va permetre jugar en els millors equips i guanyar un munt títols, i ara assoleix altres fites amb un equip més modest.

Després dels quinze partits de la primera volta, el Girona va ser sisè amb 24 punts, és el setè equip que ha fet més gols i el tercer –empatat amb el Noia i l’Igualada–; que n’ha encaixat menys amb 32. Ha sumat set victòries per tres empats i cinc derrotes, i a casa només ha perdut un partit. Una de les seves virtuts ha estat que en tots els partits ha plantat cara al seu rival i ha lluitat pels punts. En quatre de les cinc derrotes va perdre per només un gol, i el resultat més ampli en contra va ser el 6-2 a Reus, en un partit en què fins a tres minuts del final estaven empatat a dos gols.

En atac han destacat com a golejadors David Gelmà amb 11 i Raül Pelicano amb 9, mentre que en defensa tot l’equip ha estat a un alt nivell i el seu porter Jaume Llaverola només ha encaixat 32 gols. Només un cop va mantenir la porteria a zero, però en cinc només va encaixar un gol.

El de més edat de la Lliga

Jaume Llaverola és el jugador de més edat de l’OK Lliga, i amb 42 anys, superant tres jugadors que en tenen 40, com Xavier Armengol al Voltregà, Martín Payero que acaba de tornar al Liceo, i el porter Octavi Tarrés que fins ara ha jugat en el Vic i s’ha acomiadat perquè ha tornat el primer porter després d’una llarga lesió. El porter igualadí va arribar al Girona fa quatre temporades quan militava a la primera nacional catalana i amb ell va pujar a la primera divisió, a l’OK Lliga i ara s’ha classificat per a la copa. Jaume Llaverola explica que està molt bé al Girona, que tots els títols que té de la seva llarga carrera són història, i que ara la seva il·lusió és complir els objectius que es fixen temporada a temporada. De l’actual el porter diu que s’ha complert el de jugar la copa, i el de la permanència va pel bon camí, tot i que té clar que encara hauran de treballar molt i que no es poden deixar anar. Jaume Llaverola destaca que l’equip que ha format el Girona aquest curs ha treballat molt tant a dins com a fora de la pista, i que això s’ha reflectit en els partits. Sobre la seva actuació a la porteria també vol destacar els seus companys, i diu que si li donen suport, defensen bé i el secunden, això es nota molt a la pista.

EL PROTAGONISTA

Hem fet un conjunt molt humil, molt treballador i combinant veterania i joventut. Hi ha molta il·lusió i molt bon ambient
Quan em poso els patins i em fico sota els pals és quan més feliç soc. Ho dono tot com ningú i no miro ni l’edat ni res
Jaume Llaverola
cAPITÀ DEL CITYLIFT GIRONA
Amb 42 anys jo ja no soc ni veterà, quasi es podria dir que soc un fòssil. Em porto 20 anys amb molts jugadors del meu equip
Et sents, no en una primera, segona o tercera joventut, sinó que els joves et donen ales per continuar treballant

“És un dels líders de l’equip i tothom se l’escolta”

L’entrenador del Citylift Girona, Ramon Benito, està molt satisfet de l’aportació del porter Jaume Llaverola a l’equip, però no només per les seves aturades a dins de la pista. “És el líder de l’equip juntament amb Raúl Pelicano”, comenta Ramon Benito, i explica que, a banda de les seves condicions excepcionals: “Té experiència, dona tranquil·litat als nanos i els ajuda. Tothom se l’escolta.” El tècnic del Girona ressalta la fita història de l’equip d’haver-se classificat per a la copa i de la manera que es va aconseguir i comenta sobre el seu veterà capità: “Era el primer que estava il·lusionat com un nen per haver-nos classificat per a la copa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)