OK Lliga

Un examen molt dur

OK Lliga. El Barça Lassa arribarà líder dimarts a Riazor després d’arromangar-se de valent a la pista d’un desacomplexat i perillós Girona

GIRONA 4 BARÇA 7

CITYLIFT GIRONA:Llaverola, Palau, David Gelmà, Pelicano i Palazón -equip inicial-;Borja i Joan Gelmà.BARÇA LASSA:Egurrola, Gual, Panaero, Alabart i Álvarez -equip inicial-; Barroso, Ordóñez, Pascual.GOLS:1-0 (5’) Pelicano. 1-1 (11’) Barroso. 1-2 (13’) Barroso. 2-2 (14’) Pelicano. 3-2 (15’) Gelmà, de penal. 3-3 (22’) Álvarez, de falta directa. 4-3 (26’) Pelicano, de falta directa. 4-4 (27’) Panadero, de penal. 4-5 (30’) Panadero, de penal. 4-6 (42’) Ordóñez. 4-7 (48’) Álvarez.ÀRBITRES:R. Fernández i D. Villar. Blava a David Gelmà i Gual.FALTES:11 del Girona i 12 del Barça.

El Barça Lassa va fer els deures ahir a l’entremaliada pista del Citylift Girona i arribarà dimarts a Riazor líder amb dos punts d’avantatge sobre el Liceo, el seu immediat perseguidor. L’equip blaugrana no va poder comptar amb Pau Bargalló per una sobrecàrrega a la musculatura de la columna lumbar, però els locals van tenir les baixes d’Oriol Garcia i Manel Garcia, una inferioritat més que evident en la rotació que enalteix encara més el seu partidàs.

Tal com va fer en la copa, el Girona, desacomplexat, es va avançar ben aviat (5’). Edu Castro va introduir de seguida tres canvis en l’alineació –Ordóñez, Barroso i Pascual– per mirar d’anar desgastant els locals. Barroso va fer el gol de l’empat (11’). Ell mateix, amb un gran xut a l’escaire de mitjana distància va avançar els visitants (1-2) en el minut 13. Però el local Pelicano també tenia ganes de gresca i va sumar el seu segon gol (2-2). En la jugada posterior, a més, els de Ramon Benito van disposar d’un penal. David Gelmà la va clavar (3-2). El Girona feia un joc molt vertical i perillós al davant i prou ferm al darrere, arrecerant-se en algunes fases en una zona per preservar millor el seu físic. Els locals, però, van cometre la desena falta a 2:32 del descans i Álvarez no va perdonar en la directa (3-3). El Barça va cometre la desena falta quan només havia transcorregut un minut i mig del segon temps i Pelicano, desfermat, va fer el seu tercer gol (4-3).

Dos penals clau

Poc va durar l’alegria local perquè Panadero, de penal, va empatar vuit segons més tard i també de penal –per haver tocat la bola amb el patí i protestat–, va fer el 4-5. Gual va veure una blava i Pelicano va disposar d’una nova directa (41’) però Egurrola va desbaratar l’acció de fantasia que va intentar el golejador del Girona. En la jugada posterior Ordóñez va fer el sisè (4-6) del Barça i va aclarir per fi el futur del seu equip. Álvarez va arrodonir el triomf treballat i suat gràcies al qual el Barça recupera el lideratge de l’OK Lliga.