Internacional

Un gol d'or de Lee situa Espanya en la gran final

Hoquei sobre patins. L'equip d'Alejandro Domínguez s'havia de jugar el títol mundial femení contra Portugal, que va apallissar França (0-5)

Un gol d'or de la jugadora asturiana del Voltregà Natasha Lee quan només faltaven dos minuts per al final de la prorroga va segellar la classificació de la selecció espanyola per a la final del mundial femení d'hoquei sobre patins que es disputa a Iquique (Xile). Espanya s'havia de jugar el títol la matinada passada contra Portugal, que va desballestar França per un contundent 0-5 a la recerca del seu primer títol mundial. El conjunt d'Alejandro Domínguez, format per set jugadores catalanes i tres d'asturianes, va haver d'anar a remolc perquè les sud-americanes es van avançar en el primer temps. Quan nomes s'havien jugat quatre minuts, Lorena Rodríguez va marcar aprofitant una passada de Luchi Agudo. Espanya va tenir oportunitats per empatar en la primera part, però la portera argentina Anabella Flores es va mostrar inexpugnable. El segon període va ser força més obert i les dues porteres es van lluir de valent. Finalment, però, un tret de la jugadora del Manlleu Anna Casarramona va forçar el temps afegit quan faltaven dos minuts per al final. En la pròrroga va aparèixer Lee, una jugadora que mai no s'amaga en els moments crucials, i va desequilibrar la balança a favor d'Espanya, que afronta la seva setena final i busca el seu cinquè títol mundial. La darrera vegada que havia disputat la final va ser el 2012 a Recife (Brasil), quan va perdre contra França. L'últim títol el va obtenir el 2008 al Japó. Portugal, per la seva banda, ha perdut fins ara les tres finals que ha jugat, els anys 1998, 2000 i 2008. Sigui com vulgui, el cert és que l'equip ha rendit perfectament a Xile i ha netejat la imatge després del pobre novè lloc del mundial anterior. Amb Alejandro Domínguez de seleccionador, el combinat estatal ja va obtenir el títol europeu i ara ha refermat la seva trajectòria ascendent.

ARGENTINA 1 ESPANYA 2

ARGENTINA: Anabella Flores, Luchi Agudo, Daiana Silva, Adriana Gutiérrez, Lorena Rodríguez –equip inicial–, Salomé Rodríguez i Valentina Fernández. ESPANYA: Teresa Bernadas, Anna Casarramona, Berta Busquets, María Díez, Laura Puigdueta –equip inicial–, Natasha Lee, Berta Tarrida, Sara González i Marta González. GOLS: 1-0 (4') Lorena Rodríguez. 1-1 (37') Anna Casarramona. 1-2 (48') Natasha Lee. ÀRBITRES: Ricardo Leão (Portugal) i Ulderico Barbarasi (Itàlia).
Quarts de final
Alemanya - Portugal
4-5 (gol d'or)
Espanya - Itàlia
4-0
Xile - França
2-3 (gol d'or)
Argentina - Colòmbia
5-0
Del cinquè al vuitè llocs
(6) Colòmbia - Itàlia
3-1
(5) Xile - Alemanya
4-2
Semifinals
França - Portugal
0-5
Argentina - Espanya
1-2 (gol d'or)
Setè i vuitè llocs
Alemanya - Itàlia
0-0 (1-2 en penals)
Cinquè i sisè llocs (ahir)
Xile - Colòmbia
3-0
Tercer i quart llocs (matinada passada)
França - Argentina
23.30 h
Final
Portugal - Espanya
1 h (*) Tots els horaris són de Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)