OK Lliga

Hoquei sobre patins

ok lliga

El Vic intentarà obrir l'OK Lliga derrotant el Barça

Hoquei sobre patins. Els blaugrana, que ocupen el lideratge, visiten el segon de la taula amb la intenció de tornar al camí de la victòria (Esport3)

La paraula vulnerabilitat és excessiva per atribuir-la al fet que el Barça perdés dimarts contra el Reus a casa els primers punts de la temporada (6-6) en la dotzena jornada. Però sí que es podria dir que la pèrdua d'infal·libilitat dels blaugrana, en certa manera, humanitza l'OK Lliga i esperona el Vic i el Liceo, els seus dos immediats perseguidors, que són a 6 punts. Els osonencs intentaran avui (Esport3, 20 h) a la seva pista trencar la condició d'invictes dels de Ricard Muñoz i alterar els bioritmes d'una competició que fins ara té només color blaugrana.

El Reus va plantejar un partit cos a cos i va trobar la fórmula per inquietar els blaugrana per primera vegada aquesta temporada en un partit amb moltes faltes, un atac permanent i moltes accions a bola aturada. Fins ara, el mètode del Vic ha estat totalment diferent. De fet, el seu porter Gerard Camps ja ha tancat a zero quatre cops aquesta temporada, tot un mèrit. El conjunt de Ferran Pujalte encadena nou triomfs seguits i tres de les victòries s'han materialitzat amb un 1-0. La darrera va ser dimarts contra el Girona, i abans ho havia aconseguit també a casa contra el Vilafranca (10a) i contra el Noia (6a). Per això, el Vic és, amb 23 gols, el segon equip menys golejat de la lliga rere el Barça, que n'ha rebut 20.

L'altre gran partit de la jornada que també afecta la lluita pel títol és el Reus-Liceo. Els roig-i-negres acaben d'empatar a la pista blaugrana, però en el darrer partit a casa van perdre contra el Vic. Davant seu tindran un conjunt gallec que fa set jornades que no perd, però que fa poc va empatar a casa contra l'Alcoi, l'actual cuer. Tots dos han cedit punts contra rivals teòricament inferiors i lluiten per ser més regulars. El Reus, cinquè, es podria tornar a apropar amb un triomf a les primeres places.

La gran lluita per classificar-se per jugar la copa

Queden tres jornades per al final de la primera volta –més un partit ajornat entre el Lleida i l'Alcoi–, i que es decideixin els equips que jugaran la copa. Els cinc primers ja estan classificats, i les altres tres places tenen onze equips que matemàticament encara hi poden accedir. La igualtat és tan gran que hi ha vuit equips amb només tres punts de diferència –una victòria–; i els tres que ocupen la zona de descens també tenen alguna possibilitat. Tot i això, els tres que actualment ocupen aquests llocs –el Vendrell, el Caldes i el Lloret–, semblen els més ben situats. En aquesta 13a jornada els vendrellencs visiten el Vilafranca i amb un triomf es poden assegurar jugar la copa. El Lloret rep el Lleida a casa, mentre que el Caldes visita el Manlleu, dos rivals que estan en la zona de descens, i amb un triomf farien un pas important per a la classificació. El Girona juga a casa contra l'Alcobendas, i el Voltregà, que està en ratxa i encadena quatre triomfs, visita un Alcoi que fa cinc jornades que no guanya. Tanca la jornada el partit de demà entre el Noia i l'Igualada, que es podrà seguir en directe per La Xarxa TV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)