OK Lliga

Hoquei sobre patins

OK Lliga

“Hem de seguir pencant”

Hoquei sobre patins. Martí Casas (CP Vic), el mataroní de 21 anys que va fer quatre gols al Barça i va fer vibrar l'Olímpic, apel·la a la prudència: “Si mirem la classificació, caurem en una trampa”

Trenta-vuit gols en el seu debut en l'OK Lliga amb el Mataró en l'exercici 2014/2015 van ser el seu aval. Es va convertir en el segon màxim golejador, rere Josep Lamas i empatat amb Pablo Álvarez, que aviat és dit. Tenia 19 anys i des del primer partit a casa contra el Reus va despuntar fent mal dins del quadre amb la seva visió i rapidesa física i mental: “Sóc petit i peso poc, he de ser ràpid.” Martí Casas (Mataró 1995) és llest, dins i i fora de la pista. El Vic el va clissar i el va fitxar per tres temporades. Després de disset anys a casa –tres en el primer equip–, va emigrar a “un club gran, per aprendre”.

Dissabte va fer vibrar l'Olímpic amb quatre gols –n'ha fet deu en la lliga– que van servir per derrotar el Barça (6-4), per trencar-li la imbatibilitat i per revifar la lluita pel títol. Mai abans havia marcat quatre gols amb el Vic. “Teníem el Barça molt estudiat i la hi vam saber jugar. Si busques el cos a cos acabes perdent. Ells tenen més plantilla i la nostra mitjana d'altura és molt més baixa”, reflexiona. Un parell d'accions de murri i dues faltes directes magistrals el van catapultar: “No és fàcil marcar gols a Sergi Fernández, malgrat que tenim estudiats els porters, però aquest cop va sortir bé. La clau de la directa és estar-ne plenament convençut.” El conjunt osonenc, que va començar malament la lliga –“estàvem en procés de reestructuració per la marxa de Font i Grau”–, ha encadenat deu triomfs i s'ha situat a tres punts del líder. Malgrat tot, Casas avisa que no es poden relaxar: “No tenim la contundència d'altres equips i hem de seguir treballant per seguir guanyant, encara que som un equip que s'ha adaptat molt bé a diferents situacions de joc a partir d'una bona defensa i les grans actuacions del nostre porter. Però ara hem de tocar de peus a terra i no fixar-nos en la classificació perquè cauríem en una trampa. Cometríem un error que no és propi de nosaltres. Som capaços de guanyar el Barça però si no juguem al cent per cent i ens despistem una mica, les coses se'ns poden complicar. Hem de seguir pencant.”

A Osona, aquest estudiant d'INEF es va reunir amb jugadors cogeneracionals com Burgaya –té galteres i s'ha perdut els dos últims partits–, Font –que ara és a Portugal– o Presas en un equip que combina dosis impagables de joventut i desimboltura amb l'experiència de jugadors com Ordeig –jugador al qual ja admirava quan era al Barça– o Bancells. Ferran Pujalte, el tècnic, n'extreu els millors elixirs evitant-los pressions accelerades excessives però alhora atorgant-los responsabilitats progressives.

“El salt d'un equip humil com el Mataró a un que lluita per tots els títols com és el Vic era molt important i necessitava un procés. I aquest procés, amb molta calma i aprenent moltíssim, sembla que està començant a donar fruits. S'ha de tocar de peus a terra. Sóc molt jove i tinc moltes coses per aprendre. Tinc la sort de tenir uns companys amb els quals, entrenament rere entrenament, aprenc coses noves.” Casas tenia clar de bon començament que hauria d'assumir un canvi de rol: “De ben petit tinc facilitat per marcar gols. Però sabia que en un equip de tanta categoria jugaria menys minuts. El que ara intento no és fer gols, sinó aportar el màxim. En aquest sentit, tenim la sort que aquesta faceta està molt repartida en el Vic. Tots aporten en tot.” Un dèficit que arrossegava i que mira de corregir és l'eficàcia defensiva: “Era un deute pendent. Era un jugador ofensiu però amb mancances defensives. Sabia que un equip amb Pujalte de tècnic m'ajudaria a millorar gràcies a detalls de tàctica individual i de col·locació. Amb els companys que tinc és més fàcil. Ens ajudem molt entre nosaltres.”

EL PROTAGONISTA

Qualsevol jugador somia que li surti un partit tan rodó. Tot l'equip va fer un partit molt complet

LA DADA

Va fer 38 gols amb el Mataró en el seu debut en l'OK Lliga i el Vic el va fitxar per tres anys
Pel que significa un Vic-Barça, ha estat el partit més important fins ara en la meva carrera
El salt d'un equip humil com el Mataró a un que lluita per tots els títols requeria un procés que sembla que ara dóna fruits
¡
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)