Lliga Europea

Un projecte amb recorregut

Hoquei sobre patins. Mariotti té coll avall que el Reus La Fira lluitarà per tots els títols el curs vinent. L'equip manté el bloc tret del cedit Henriques i es reforça amb Ballart i Bancells

“L'any vinent lluitarem per tots els títols”, va sentenciar diumenge Enrico Mariotti amb l'eufòria encara a flor de pell després d'haver guanyat el seu primer gran títol com a tècnic amb el Reus Deportiu La Fira. Abans de la sentència, suposant, lògicament, que haver guanyat la lliga europea és un aval més que suficient, va deixar anar, en l'inici de la frase, un gairebé imperceptible: “Si el Reus em vol.” L'endemà la presidenta, Mònica Balsells, ja va anunciar que tot el bloc de primeres espases continuarà, en una afirmació que inclou Mariotti, un tècnic prou criticat pel minúscul món de l'hoquei sobre patins en la seva etapa primigènia, però que enguany ha sabut dur les regnes d'un grup homogeni que va començar titubejant i que ha acabat enlluernant. “Vam fallar en els primers partits. Amb quatre jugadors nous encara estàvem buscant la nostra identitat. No teníem ànima com a equip”, va relatar el tècnic italià, que havia estat jugador del Reus a finals de la dècada dels noranta. El retorn d'Albert Casanovas, un jugador que va haver de suar molt en el passat per ser reconegut com un veritable baluard al Reus i que diu: “Ara ja em puc morir”; la cessió de Pedro Henriques, i els fitxatges d'Àlex Rodríguez i de la figura contrastada Marc Torra han configurat un grup temible que, tal com recorda Casanovas, va ser fidel al seu estil: “Altres equips juguen de manera diferent quan arriben a la final a quatre i una de les grans claus és que nosaltres hem estat fidels al nostre estil vertical.” El defensa reusenc va guanyar la CERS amb el Mataró el mateix any que el Reus va conquerir a Bassano la setena. Els maresmencs, curiosament, van baixar a primera estatal aquell mateix exercici. Casanovas viu la plenitud al Reus i va ser el màxim golejador de la final a quatre amb tres dianes: dues contra el Benfica i una altra de definitiva en la final davant de l'Oliveirense. En la semifinal, a més, va marcar el penal de la tanda consumant el 2/2, ja que en el temps reglamentari ja havia superat Trabal en una pena màxima. És, possiblement, el millor llançador de penals del món, juntament amb Sergi Miras.

Dos fitxatges fets

L'equip cobrirà la baixa de Pedro Henriques amb el fitxatge ja confirmat del porter del Voltregà Càndid Ballart. Henriques juga cedit pel Benfica, que el repesca convertit, segons Mariotti i el consens generalitzat, “en un dels millors porters del món; abans només era un especialista en els penals i ara és molt complet”. Henriques marxa molt agraït al Reus per l'oportunitat i lluita per la titularitat amb l'osonenc Guillem Trabal. L'altre reforç és el del veterà Romà Bancells, un jugador polivalent que fa molta feina fosca i que hauria de garantir encara més equilibri al Reus. Segueixen en el club els altres cinc jugadors en els quals ha confiat Mariotti: Casanovas, Platero –l'Sporting i el Benfica li van al darrere però té un any més de contracte–, Marín, Torra, Salvat i Rodríguez. Ara el Reus lluitarà per mantenir la segona plaça en l'Ok Lliga. Passi el que passi, la presidenta, Mònica Balsells, afirma contundent: “Nosaltres ja hem fet la temporada.”

Un títol de lliga europea de tècnic i dos de jugador

Enrico Mariotti, que va celebrar la seva primera lliga europea com a jugador el 1997 a les files del Barça tot just ara fa vint anys, entra al grup selecte –en què també hi és el seu germà Massimo– de personatges que han guanyat la lliga europea o la copa d'Europa tant en qualitat de jugadors com de tècnics. L'italià va obtenir una segona lliga europea el 2006 amb el Follonica dels germans: els Mariotti, els Bertolucci i els Michielon. De catalans, trobem en aquest conjunt Quim Paüls, campió amb el Barça en les dues modalitats, i Ferran Pujalte, triomfador al Liceo de jugador i al Barça de tècnic. També han obtingut la fita Carlos Figueroa, que en va guanyar dues amb el Liceo de jugador i deu de tècnic amb tres equips: sis amb el Barça, tres amb l'Igualada i una amb el Reus (2009).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)