Lliga Europea

Hoquei sobre patins

Màxima exigència

El Reus –vigent campió– i el Barça –que té 21 corones–, per part catalana, i el Benfica, l’Oliveirense, el Porto i l’Sporting del cantó portuguès, capitalitzen la llista de favorits al títol

Va quedar clar el curs passat que a Europa els pronòstics tenen un component de risc accentuat, tot i que també sembla evident que res no fa pensar que, amb el permís d’un reformulat Liceo, la supremacia no segueixi en mans catalanes o portugueses com en els últims cinc cursos. La fortalesa del Reus, el vigent campió i que atresora 8 corones, i del Barça Lassa, el rei de la lliga europea amb 21 títols, sumada al moment dolç portuguès, polaritzen els pronòstics en el marc d’una competició en què el fons d’armari serà un valor fonamental. Tant el Barça, com el Benfica, l’Oliveirense –vigent subcampió– i el Porto de Guillem Cabestany tenen una rotació de quatre canvis. El Reus és l’únic gran aspirant que presenta un dèficit en aquest sentit –dos canvis contrastats– després de la marxa inesperada a l’estiu de l’argentí Matías Platero. L’altre equip portuguès, l’Sporting, entra en les apostes amb una menor mesura, amb jugadors de vàlua com el mateix Platero, Pedro Gil i Ferran Font.

El tercer equip català és el Vic, un clàssic que va arribar a tres finals però que s’ha descapitalitzat per motius econòmics. L’equip de Gerard Pujol arrenca avui a Porto (16 h) contra un rival prou feixuc contra el qual no té res a perdre. Farcit de figures, llueix per damunt de la resta en el campió de la lliga portuguesa Hélder Nunes, un veritable crac.

Els equips italians tenen sempre jugadors interessats i donen joc, però quan arriba l’hora de la veritat difícilment tenen gaire a dir. L’últim títol transalpí, de fet, el va celebrar el Follonica el 2006. Malgrat tot, caldrà vigilar de prop al Viareggio, precisament avui el primer rival del Reus en el seu exili a Igualada (16 h/Esport3) –el Palau d’Esports té una sanció d’un partit–. Els italians s’han reforçat amb el veterà Reinaldo Ventura, campió de la CERS dos anys consecutius amb el Barcelos, i tenen a les seves files a l’ex-Reus i ex-Barça Xavi Costa. El Reus i el Viareggio ja van jugar les semifinals de la copa Continental, amb triomf roig-i-negre a domicili (2-1). De fet, el grup de la mort és el del Reus, perquè també hi milita l’Oliveirense de Jordi Bargalló, campió de la Continental i amb un engranatge que gira al voltant del sadurninenc, però amb jugadors de la talla de Barreiros, Selva, Souto –un rematador nat– o el porter Puigbí. El Barça s’estrenarà demà al Palau (13 h) davant del Forte dei Marmi del torderenc Enric Torner. El vigent campió de la lliga italiana, però, és el Lodi, que té a les seves files al porter reusenc Adrià Català. Ha perdut al gran Federico Ambrosio (Breganze), però ha fitxat Luis Querido (Barcelos) i té la perla Giulio Cocco.

Cinc catalans en la CERS

El Noia, campió el 2014, el Vendrell, vencedor el 2013, el Voltregà, coronat el 2002, el Lleida, subcampió el 2003, i l’Igualada, dos cops subcampió, són els cinc catalans en la CERS. El Vendrell visita el Coutras francès (21 h). El Noia rep el RSC Darmstadt alemany (19.30 h), mentre que el Voltregà visita el Remscheid ( (16 h). El Lleida juga a les 20 h a la pista del Walsum alemany. El pitjor rival li ha tocat a l’Igualada, que visita el Sarzana (21 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)