Lliga Europea

Al final, troben la solució

Lliga europea. El Barça va tenir molts problemes per vèncer el Forte dei Marmi i no va poder marcar fins a dos minuts del final. Egurrola, a la porteria, va mantenir l’equip amb les seves aturades

BARÇA 2 FORTE MARMI 0

BARÇA LASSA:Egurrola, Gual, Álvarez, Pau Bargalló i Panadero –equip inicial–; Pascual, Ordóñez, Alabart i Barroso.FORTE DEI MARMI:Gnata, Torner, Romero, De Oro i Motaran –equip inicial–; Pagnini, Maremmani i Cinquini.GOLS:1-0 (48’) Álvarez, de falta directa. 2-0 (50’) Pascual.ÀRBITRES:Joaquim Pinto i Jose Pinto (Portugal).FALTES:8 del Barça i 10 del Forte dei Marmi.INCIDÈNCIES:Abans del partit es van presentar els equips de base del club i es va fer un reconeixement als equips sub-17 i sub-15, que van ser campió i subcampió de l’Eurockey Cup.

L’estrena europea del Barça va acabar amb victòria, però l’equip no ho va tenir gens fàcil per aconseguir sumar els tres punts contra el Forte dei Marmi. Els blaugrana van tenir molts problemes per superar la defensa italiana i només a dos minuts del final, i de falta directa, van poder marcar el primer gol. La temporada passada el Barça ja va patir contra el Forte dei Marmi en els quarts de final, i després de guanyar a Itàlia (1-3) va perdre al Palau Blaugrana per 3-4, i els italians van estar a un gol de forçar la pròrroga. En el partit d’ahir al migdia el Forte dei Marmi va tornar a complicar la vida als blaugrana, que no van trobar la solució per superar-los fins al final. Els italians van tenir les seves ocasions en el contraatac, però la millor va ser un penal en la segona meitat i amb el 0-0 en el marcador. El porter Aitor Egurrola va tornar a fer un recital d’aturades i no va encaixar cap gol. És el quart partit seguit que els porters blaugrana mantenen la porteria a zero.

Els italians van mostrar en els primers minuts del partit que les seves armes serien la defensa i el contraatac. El joc era ràpid, els dos equips volien marcar i els dos porters mostraven les seves habilitats sota els pals. El català del conjunt italià, Enric Torner, va tenir una gran ocasió en el minut 17 en quedar sol davant la porteria local, però Aitor Egurrola va fer una gran aturada. Els blaugrana tenien ganes d’inaugurar el marcador abans del descans i això els feia jugar amb una mica de precipitació; el porter visitant, Ricardo Gnata, s’encarregava de desviar les boles que arribaven als seus dominis.

En els primers minuts de la segona meitat el Forte dei Marmi va tornar a avisar els blaugrana i una nova jugada ràpida va finalitzar amb la rematada al pal d’Enric Torner. Els homes d’Edu Castro van voler solucionar el partit d’un cop i van posar setge a la porteria italiana. Van tenir ocasions per marcar però els va faltar encert i el gol no va arribar. A setze minuts del final els àrbitres van xiular un penal contra el Barça i novament va aparèixer Aitor Egurrola, que va aturar el llançament de Davide Motaran i també la segona rematada.

Els italians van anar sumant faltes d’equip, i quan van arribar a la desena a dos minuts i mig del final el Barça no va desaprofitar la seva gran ocasió. Pablo Álvarez va transformar la falta directa magistralment i el desitjat 1-0 va arribar. Els italians van intentar empatar el partit, però els blaugrana van moure bé la bola i a dotze segons per acabar Matías Pascual va marcar el 2-0 definitiu.