Internacional

Reus referma la seva capitalitat

Copa Intercontinental. El torneig es jugarà al Pavelló Olímpic, i els grans favorits per arribar a la final són el Reus i el Benfica

El Pavelló Olímpic de Reus serà la seu els dies 15 i 16 de desembre per segona vegada en la seva història de la copa Intercontinental, que adopta en aquesta edició un nou format provisional de concentració de quatre equips. La primera vegada es va jugar el 2010 i el Reus va guanyar el seu únic títol en la competició contra el Petroleros argentí i es va convertir en el segon club català rere el Barça –4 títols– que guanyava la competició.

Les dues semifinals d’aquesta singular Intercontinental les jugaran per un costat el campió d’Europa del 2016, el Benfica, i el campió Panamericà d’aquell mateix any, i, per l’altre, el campió europeu del 2017 –el Reus– i el recent campió panamericà d’aquest any, el Concepción argentí. En condicions normals, els dos equips europeus s’haurien de trobar en la final. L’edició del 2015 la va guanyar el Vic, que, tot i ser subcampió europeu, va aprofitar la renúncia del Barça per jugar-la i guanyar-la al seu propi pavelló contra del CA Huracán argentí. El 2016, el Benfica i l’Andes Talleres van tenir un problema de dates.

“Reus és referent mundial en hoquei sobre patins. Aquest nou format farà que els quatre millors equips de món s’enfrontin a la nostra bonica ciutat”, va remarcar l’alcalde Carles Pellicer en la presentació, que es va fer ahir al Pavelló Olímpic. També hi van ser el president de la RFEP Carmelo Paniagua, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el gerent de Reus Esport i Lleure, Jordi Bros.

La federació internacional (FIRS) va aprovar l’1 d’agost un nou reglament amb el qual es pretén aglutinar en un mateix cap de setmana “del desembre” quatre equips: el campió d’Europa, el d’Amèrica, el d’Àfrica i el campió d’Àsia i el d’Oceania. Aquest model, de moment circumscrit a la categoria masculina però que en un futur aspira a eixamplar-se a la femenina, entraria en vigor l’any vinent. El problema del nou format serà, com sempre, l’econòmic.

Semifinals. Dia 15
(1) Benfica - Andes Talleres 19.30 h
(2) Reus -Concepción 21. 15 h
Final. Dia 16
Vencedor 1- vencedor 2 17 h *Els partits els oferirà Esport3.
El palmarès
2016
Vic (Catalunya)
2014
Barça (Catalunya)
2013
Benfica (Portugal)
2012
Liceo (Espanya)
2010
Reus Deportiu (Catalunya)
2008
Barça (Catalunya)
2007
Follonica (Itàlia)
2006
Barça (Catalunya)
2004
Liceo (Espanya)
1998
Barcelona (Catalunya)
1993
Liceo (Espanya)
1992
Barcelos (Portugal)
1989
Liceo (Espanya)
1987
Liceo (Espanya)
1986
UVT (Argentina)
1983
Barça (Catalunya)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)