Internacional

Hoquei sobre patins

Copa Intercontinental

La copa és d’Adroher

El Reus va jugar amb orgull i rigor tàctic però, amb una rotació inferior, va acabar pagant el desgast de les semifinals contra un Benfica amb molta qualitat en què va destacar el jugador català, amb quatre gols

BENFICA 5 REUS 3

BENFICA:Henriques, Neves, Nicolía, Vieira i Adroher –equip inicial–; Rodrigues, Diôgo Rafael, Rocha i Tiago.REUS:Ballart, Casanovas, Bancells, Marín i Torra –equip inicial–; Rodríguez i Salvat.GOLS:0-1 (17’) Casanovas, de penal. 1-1 (28’) Adroher, de penal. 1-2 (32’) Casanovas, de penal. 2-2 (33’) Adroher. 3-2 (35’) Adroher. 3-3 (37’) Marín. 4-3 (47) Neves. 5-3 (49’) Adroher, de falta directa.ÀRBITRES:Bleizen (Franca) i Ferrari (Itàlia).

El Benfica va derrotar ahir el Reus per 5-3 en la final –0-1 a mitja part– i va obtenir al Pavelló Olímpic de la capital del Baix Camp la segona copa Intercontinental de la seva història. Els quatre gols del davanter català del conjunt portuguès Jordi Adroher –exjugador del Reus– van decantar la balança en un duel en què l’equip reusenc hi va posar ganes, orgull i rigor tàctic però va notar, en el tram final, el desgast de la tortuosa semifinal de divendres. El Benfica, a banda d’una gran qualitat, va gestionar la seva superioritat física i de rotació i es va imposar en els últims tres minuts.

El Reus va avisar primer amb un xut de Torra al pal en una transició ràpida tot just en el minut 2. En el retorn, però, Adroher va engaltar massa alta la bola en un servei perfecte de l’arquitecte argentí Nicolía –un malson– al segon pal i amb Ballart, que va fer un molt bon partit, pràcticament batut. Els dos equips van amenaçar amb accions de joc interior plens d’intenció i tècnica en el marc d’un partit prou vistós. Adroher va enviar la bola al pal (11’). Un minut més tard, Bancells va tallar amb el patí un atac dels portuguesos i va cometre penal. Ballart va aturar el llançament de Nicolía. Neves, el jugador amb un perfil més defensiu del Benfica, va quedar tot sol davant del porter del Reus en una acció en què els locals van reclamar falta sobre Rodríguez. Ballart va evitar el gol. Jordi Garcia va demanar temps mort a 10:39 de la mitja part El Reus, sempre ferm, es va avançar de penal transformat per Casanovas en el minut 17 (0-1). Nicolía havia aturat Torra en una acció antireglamentària que li va costar el primer gol.

To Neves també va demanar temps mort. El seu equip havia perdut verticalitat i el Reus, que estava marcant el ritme que més li convenia –pausa i córrer només quan ho veia clar–, ho havia aprofitat. A 34 segons de la mitja part, Àlex Rodríguez va tenir el segon en l’estic però el seu cacau va sortir alt.

El segon temps va arrencar amb els bioritmes alterats. Rocha va fer un golàs des de fora i els àrbitre van assenyalar falta d’atac de Nicolía davant la incredulitat de tot el pavelló. Per compensar-ho, en l’acció següent van decretar penal. Adroher va iniciar el recital (1-1). En el minut 32, el Benfica va fer penal i Casanovas va clavar l’1-2. El Reus va tenir una bona oportunitat en la directa arran de la desena d’equip del Benfica però Henriques va aturar el llançament de Marín. Els lusitans van empatar quan Adroher va desviar una bola penjada per Nicolía (2-2). El partit s’estava decantant del costat visitant. Al Reus se’l veia cada cop més cansat i una mica precipitat. Adroher va fer el 3-2 amb un xut ras en una transició molt ràpida. Quan pitjor ho estava passant el Reus, que a més tenia nou faltes, Marín va arrossegar la bola des de fora i Henriques, segurament tapat, se la va empassar (3-3). Nicolia (42’) va replicar enviant la bola al pal en una fase d’intercanvi d’ocasions i indefinició de sensacions. En el tram final, però, el Benfica va marcar les diferències. Neves va fer el quart en una bola morta i Adroher, de falta directa, va completar el seu pòquer.

ELS PROTAGONISTES

Felicito el Benfica. A tres minuts del final ha decantat el partit. El meu equip ha fet una bona final. Els petis detalls han decidit. Si haguéssim marxat de dos gols, hauríem pogut guanyar el títol
Hem acabat la final molt cansats. Divendres, el nostre porter Ballart va acabar blanc per la gastroenteritis. Hem jugat 24 partits en tres mesos