OK Lliga

L’equip que juga més del món

Hoquei sobre patins. El Reus rep l’Igualada en l’OK Lliga en el 25è partit del curs. Ha disputat la lliga catalana, la supercopa, les copes Continental i Intercontinental i la lliga europea

“Una bogeria.” Així va definir el tècnic del Reus, Jordi Garcia, el ritme frenètic que ha hagut d’assumir el seu equip en el primer quadrimestre del curs. Els èxits de l’any passat, que li van valer l’accés a la copa Continental i a la supercopa d’Espanya, i els canvis de format tant de la copa Continental com de la copa Intercontinental, que han passat de finals a un sol partit a finals a quatre, a més dels compromisos habituals en l’OK Lliga, la lliga europea i la lliga catalana, s’han saldat amb un registre de 24 partits oficials des que la bola va començar a rodar el 9 de setembre. Si comparem el nombre de partits, per exemple, amb els del Barça, ens trobem que els blaugrana, que ja han jugat la tretzena jornada de lliga, hauran jugat tres partits menys en el mateix període.

El Reus ja ha disputat tres finals. Va derrotar el Noia en la lliga catalana, va cedir contra l’Oliveirense en la copa Continental jugada a Viareggio i va perdre dissabte al Pavelló Olímpic la copa Intercontinental contra el Benfica.

Un exemple latent del desgast que ha sofert una plantilla curta –dos canvis– va ser la rampa que li va agafar al porter Càndid Ballart durant la final. Va signar una gran actuació, però va acabar rendint-se, com la resta de companys, a la major rotació del rival en el tram final del partit. El dia abans, el porter osonenc va acabar el partit “blanc”, tal com va relatar Garcia, per culpa d’una gastroenteritis que arrossega dels darrers dies i que ja li va impedir jugar a Lloret.

El Reus tenia una rotació més àmplia amb un jugador tan valuós com l’argentí Matías Platero, un actor fonamental per explicar per què l’equip va guanyar la lliga europea. Però l’Sporting va pagar a l’estiu la clàusula de rescissió i se’l va endur. El club, amb problemes econòmics, no el va substituir. La resta de grans equips europeus que aspiren a tot tenen tots quatre canvis. “Hem jugat 24 partits en tres mesos i també hem tingut de baixa de l’Àlex Rodríguez durant cinc partits. També hem de tenir en compte que tenim dos jugadors, Casanovas i Marín, que es van unir tard a la pretemporada perquè acabaven de guanyar el mundial”, va recordar Garcia.

Un rival perillós (21 h)

El Reus, en plena ressaca Intercontinental –110 minuts en dos dies–, rep avui el perillós Igualada, que ja va demostrar, per exemple al Palau Blaugrana, que és un bloc sòlid, amb les idees clares i amb un porter, Elagi Deitg, molt inspirat. La temporada passada el Reus es va imposar per 6-2, i en l’anterior va vèncer per 3-1. L’última vegada que l’Igualada va puntuar va ser el curs 2011/2012: 0-0.

LA DADA

Els de Jordi Garcia ja han disputat tres finals. Van guanyar la lliga catalana
Lliga catalana
Reus - Caldes 5-2
Noia - Reus 4-2
Reus - Vic (quarts) 6-1
Reus - Alcoi (semifinals) 6-1
Reus - Noia (final) 5-3
Supercopa
Barça - Reus (semifinal) 5-2
OK Lliga
Voltregà - Reus 2-6
Reus - Noia 4-5
Asturhockey -Reus 4-6
Reus - Palafrugell 4-3
Vendrell - Reus 3-2
Reus - Arenys 5-1
Caldes - Reus 2-4
Reus - Barça Lassa 3-2
Liceo - Reus 3-2
Reus - Citylift Girona 6-2
Reus - Alcoi 4-2
Lloret - Reus 3-4
Copa Continental
Viareggio - Reus (semifinal) 1-2
Oliveirense - Reus (final) 7-4
Copa Intercontinental
Reus - Concepción (semifinal) 7-5
Benfica - Reus (final) 7-5
Lliga europea
Iserlohn - Reus 4-8
Oliveirense - Reus 3-6

El comitè diu que el Reus-Viareggio s’ha de jugar el 30

El Reus-Viareggio de la primera jornada de la lliga europea s’havia de jugar a les Comes el 4 de novembre perquè el Reus té la pista tancada un partit en la competició europea. El partit es va suspendre sine die perquè el vol dels italians va ser cancel·lat. La normativa diu que s’ha de disputar abans no comenci la segona volta el 13 de gener. Ahir el comitè europeu va fer una piulada en què anunciava que es jugaria el 30 de desembre a les 20 h, sense esmentar el pavelló. El club català pot escollir qualsevol pista que estigui a un mínim de 70 quilòmetres de Reus. El club del Baix Camp està molest perquè considera que els italians haurien pogut desplaçar-se igualment a Reus amb un altre vol o mitjà de transport, i que ara el perjudicat és el Reus. La plantilla necessita descans per carregar les piles i no podrà fer vacances tots els dies que estaven previstos per culpa del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)