Lliga Europea

Màster en fiabilitat

Sensiblement superior en el primer temps a partir de la pressió i serrant les dents en el segon, el Barça derrota el Follonica, segella l’accés a la final a quatre i jugarà la semifinal continental per setè cop consecutiu

BARÇA LASSA 5 FOLLONICA 1

BARÇA LASSA:Fernández, Pascual, Ordóñez, Bargalló i Panadero, -equip inicial-; Barroso, Álvarez i Alabart.FOLLONICA:Menichetti, Martínez, Rodríguez, Pagnini i Banini -equip inicial-; Saavedra i Paghi.GOLS:1-0 (2’) Pascual. 2-0 (12’) Alabart. 3-0 (33’) Bargalló. 3-1 (39’) Banini, de falta directa. 4-1 (44’) Ordóñez, de falta directa. 5-1 (46’_) Barroso, de penal.ÀRBITRES:X. Bleuxen i J. Thibaud (Fra). _Blava a Panadero.FALTES:13 del Barça i 11 del Follonica.PÚBLIC:1.851 espectadors.

El Barça Lassa va fer ahir un exercici de solidesa i va segellar l’accés a la final a quatre de la lliga europea gràcies un triomf menys còmode del que reflecteix el resultat contra el Follonica (5-1). Superior en el primer temps (2-0) a partir de la pressió, l’equip d’Edu Castro va tenir la virtut de saber patir en el segon període amb 3-1 quan l’equip italià, amb tot perdut, es va estirar i va cremar les naus en atac amb el perillosíssim argentí Lucas Martínez d’estilet a pesar de tenir al damunt sempre Panadero, el millor defensor de la casa. La figura del porter Sergi Fernández es va tornar a fer gegantina i la capacitat de resolució en la bola aturada va resoldre definitivament el duel i l’eliminatòria. Persistent, el Barça jugarà la semifinal continental per setena vegada consecutiva, tota una fita.

L’equip d’Edu Castro va sortir a buscar el Follonica i la seva pressió asfixiant va donar fruits amb immediatesa. Pascual va trencar la cintura del seu marcador i va fer l’1-0 amb un xut sec i ras. El Follonica encara no havia ni tan sols creuat el mig de la pista en uns tres primers minuts de monòleg local. Panadero hauria pogut fer el segon de penal comès sobre Ordóñez en una acció de joc interior, però el seu llançament va sortir desviat. L’equip d’Enrico Mariotti, el tècnic encara vigent campió d’Europa amb el Reus, també va disposar d’una bola aturada per empatar el partit (8’) arran d’una blava a Panadero. Martínez tampoc no va ser capaç d’enviar la bola entre els pals. Els visitants van tenir una gran ocasió de Rodríguez en la superioritat numèrica, però el Barça també hauria pogut marcar en una acció de Pascual i una altra d’Álvarez. En el minut 12, Alabart va culminar una bona combinació amb un xut inabastable (2-0). El conjunt d’Edu Castro hauria pogut ampliar el resultat en accions de Pau Bargalló (16’) i Álvarez (20’). El Follonica va allargar les possessions i va agafar confiança en el segon període. Martínez va avisar amb un xut al primer toc. En l’acció posterior, però, els locals van clavar el 3-0 en una mitja volta precisa de Bargalló. Els italians entrar dins del partit quan Banini va transformar la falta directa –desena blaugrana– sense fer jugada. Va tocar patir perquè Martínez, desfermat, va fer anar de corcoll la defensa blaugrana i va obligar el porter local a lluir-se. Pagnini, a més, va enviar un penal al pal (40’). Va planar el record de l’anada en què el Barça manava per 1-3 i va acabar empatant (3-3). Malgrat que els àrbitres, fet que fa enfadar el públic, semblava que s’havien empassat el xiulet, la desena del Follonica va acabar arribant i Ordóñez, en el segon intent –els àrbitres van fer repetir el primer–, va fer el 4-1 i va posar fi a la incertesa. Barroso, de penal, va arrodonir la festa.

El Follonica defensa bé i surt molt bé a la contra. Hem intentat ofegar-li les línies de creació amb pressió en tota la pista
QUARTS DE FINAL
Anada
Liceo - Reus Deportiu 4 - 1
Follonica - Barça Lassa 3 - 3
Benfica - Porto 3 - 2
Oliveirense - Sporting 2 - 3
Tornada (avui)
Reus Deportiu - Liceo 7- 2
Barça Lassa - Follonica 5 - 1
Porto - Benfica 9 - 2
Sporting - Oliveirense 3 - 2
FINAL A QUATRE
Semifinal
(12 de maig)
Reus - Barça Lassa
Porto - Sporting
Final
(13 de maig)
Ara el que toca és lluitar fins al final i posar la cirereta. És la nostra obligació; som el Barça
Hem aconseguit un dels objectius fixats. És un partit en què podíem perdre un títol però no el podíem guanyar
Però s’hi han adaptat i amb el 3-1 han generat. Hem tingut problemes de ritme de bola, un dels nostres principis bàsics
Edu Castro

Un llarg idil·li amb les fases finals

Des que es va implantar el model de concentració per decidir el campió d’Europa la temporada 1996/97, el Barça, que atresora 21 títols globals, només s’ha perdut una fase final en el curs 2005/06. En aquella ocasió, va perdre la prèvia precisament contra el Follonica, que posteriorment va ser campió a Torres Novas (Portugal) –l’únic títol d’un equip italià en la competició– amb una plantilla en què hi havia, entre d’altres, els germans Mariotti, els germans Bertolucci i els germans Michielon. El Reus va acaronar el títol. L’eliminació prematura va permetre als blaugrana accedir a la copa de la CERS com a mal menor i va ser campió contra el Vilanova. És l’únic títol de la competició que hi ha a les vitrines del club. Des del curs 1996/97 s’han jugat fases finals en quatre formats: finals a quatre amb eliminatòries, final a quatre amb lligueta –només a Torres Novas– final a sis amb dos grups i final a vuit. Un dels canvis de format va venir motivat pel domini dels equips de l’OK Lliga que es va viure el curs 2007/2008 quan els equips de la final del Palau Blaugrana van ser el Barça, el Reus, el Vic i el Liceo. En la final, els amfitrions van derrotar el Reus. Per això, el curs següent el comitè europeu va optar per una final a vuit perquè els portuguesos no en quedessin al marge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)