OK Lliga

Amb la mirada posada en un futur ‘play-off’

Hoquei sobre patins. La temporada vinent hi haurà quatre descensos i l’OK Lliga es reduirà a catorze equips per la campanya 2019/20

L’OK Lliga de la temporada 2018/19 s’iniciarà el 22 de setembre i tindrà com a gran novetat que hi haurà quatre descensos de categoria, i no els tres de les últimes que s’han disputat. Des de la segona categoria, l’actual primera divisió que es passarà a dir OK Lliga Plata, només pujaran dos equips, i això significa que per la temporada següent la màxima categoria quedarà reduïda a catorze equips. Aquest canvi en el nombre de participants està encaminat a tornar a disputar un play-off per decidir el títol en la temporada 2019/20. Dos equips menys en la competició de lliga significa que hi haurà quatre jornades menys i de les 30 es passarà a les 26. Quedaran més dates lliures, tot un mes, i en elles es podrien incloure les eliminatòries pel títol, i també un altre play-out per decidir algunes de les places de descens.

En l’assembla anual de la Federació Espanyola de Patinatge que es va celebrar dissabte a la seu de l’INEF de Madrid, es va aprovar la futura reducció. El sistema de competició del curs 2019/20 s’haurà d’aprovar en la propera assemblea i per això, aquest futur sistema de play-off encara està en un a fase d’estudi i perfeccionant.

L’actual sistema de setze equips en una lliga regular de 30 jornades i tres descensos s’ha disputat sense canvis en les últimes sis temporades, des de la 2012/13. Les darreres campanyes de catorze equips en lliga regular van ser la 2011/12 i l’anterior. L’últim play-off per decidir el títol de l’OK Lliga es va disputar la temporada 2008/09, va ser una lliga de setze equips i els vuit primers van disputar els quarts de final, les semifinals i la final. També és podia haver plantejat disputar un play-off amb una lliga de setze equips com els últims que es van fer, però això significa que s’haurien de disputar més jornades entre setmana i als clubs no els interessa fer-ho perquè hi ha poc públic en els pavellons.

En l’assemblea de l’espanyola també es va aprovar la creació duna nova OK Lliga Bronze, una tercera categoria, que es posarà en marxa aquests curs 2018/19. Substituirà a les fases d’ascens sud i nord pels equips de fora de Catalunya. Ara jugaran una lliga nord i sud de vuit equips a partir del mes de febrer. A Catalunya es seguirà disputant la nacional catalana.

ANTECEDENTS

La darrera OK Lliga amb catorze equips es va jugar la temporada 2011/12
Supercopa d’Espanya
El 15 i 16 de setembre del 2018
OK Lliga
Inici: 22 de setembre del 2018
Final: 1 de juny del 2019
La copa
Del 28 de febrer al 3 de març del 2019
OK Lliga femenina
Inici: 20 d’octubre del 2018
Final: 25 de maig del 2019
La copa femenina
Del 22 al 24 de març del 2019
OK Lliga Plata (1a divisió)
Inici: 20 d’octubre del 2018
Final: 1 de juny del 2019
La copa de la Princesa
El 16 i 17 de febrer del 2019

Varia el cicle de les targetes

Una de les modificacions que es van aprovar va ser el canvi en el cicle de les sancions per veure una targeta blava que passa a ser de 4, 3 i 3, amb una rebaixa substancial respecte a la primera sanció. Fins ara el partit de sanció arribava quan s’havien vist sis targetes blaves i per la propera campanya serà a partir de les quatre, dues targetes menys. El segon cicle també te una rebaixa, d’una targeta i es passarà de les quatre que hi havia a les tres a partir d’ara. El tercer cicle es manté en les tres targetes i sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)