OK Lliga

El campió europeu torna a la feina amb molts reptes

Hoquei sobre patins. Edu Castro no podrà comptar fins la setmana vinent amb els internacionals Fernández, Bargalló, Alabart, Roca i Rodrigues

El Barça d’Edu Castro, el vigent campió de gairebé tot –supercopa, lliga, copa i Champions–, es va posar ahir a treballar en una temporada farcida de reptes en què també haurà d’afrontar la copa Continental i possiblement la copa Intercontinental, que l’any passat va encetar un nou format de final a quatre però que sempre genera incertesa, en qualitat de millor equip europeu del curs 2017-2018. Castro va iniciar la seva segona temporada al capdavant de l’equip sense els jugadors que van disputar el darrer europeu a la Corunya. Hi van ser Aitor Egurrola, Sergi Panadero, Pablo Álvarez, Marc Gual i Matías Pascual i s’incorporaran més tard els campions d’Europa Sergi Fernández, Pau Bargalló, Ignacio Alabart i Nil Roca –cedit al Noia, que torna al club– i el subcampió João Rodrigues, el davanter portuguès que arriba precedit d’una gran fama per la seva qualitat i capacitat per veure porteria.

Els jugadors es van fer ahir les pertinents proves mèdiques a la ciutat esportiva Joan Gamper i després van fer la primera sessió de gimnàstica i de pista. Tornaran a passar pel gimnàs avui i es posaran els patins demà, amb una nova sessió de gimnàs i de pista. El dijous canviaran el parquet per la sorra de la platja de Gavà, amb l’objectiu de seguir realitzant càrregues de força i de resistència.

Després d’aquests primers cinc dies de treball, l’equip farà una estada clàssica a El Montanyà entre el 13 i el 17 d’agost –l’estiu passat no s’hi va anar per la disputa del World Roller Games–. En terres osonenques, Edu Castro ja podrà dirigir tota la plantilla al complet. Al llarg de tota la pretemporada, diferents jugadors de l’hoquei formatiu estaran citats als entrenaments. L’activitat continuarà al Palau la tercera setmana d’agost, que finalitzarà amb el primer partit oficial 2018/19: el duel a casa de lliga catalana contra el Caldes. L’última setmana d’agost es prepararà el partit a la pista del Vendrell (1 de setembre) i, si l’equip supera els quarts de final (3 de setembre) a Igualada, tornaria a les Comes per jugar la fase final de la lliga catalana (10 i 11 de setembre). L’any passat el campió va ser el Reus i els blaugrana van perdre la semifinal jugant contra el Noia, un toc d’alerta que va esperonar el grup, que després no va deixar ni les engrunes.

Un setembre ben atapeït

El Barça Lassa es jugarà els dos primers títols en les primeres setmanes del curs. Els dies 15 i 16 de setembre afrontarà a l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní la supercopa d’Espanya, en la qual defensa el títol que va conquerir l’any passat. Els encreuaments són Reus-Liceo i BarçaNoia. Els dies 29 i 30, també de setembre, afrontarà la copa Continental, en la qual tindrà com a rivals el Porto, subcampió d’Europa; el Lleida, brillant campió de la CERS, i el Barcelos, subcampió de la competició. Els blaugrana se les hauran amb el Barcelos i els de la Terra Ferma s’enfrontaran al Porto de Guillem Cabestany. Per acabar d’adobar un setembre farcit de grans partits, el conjunt d’Edu Castro iniciarà la lliga a Riazor contra el Liceo el diumenge 23 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)