Internacional

La reconquesta de Portugal

Hoquei sobre patins. El Barça Lassa supera la intensitat del Porto en la tanda de penals amb un darrer gol de Gual i suma la seva divuitena copa Continental i el 120è títol de la secció

PORTO 3 (2) BARÇA 3 (3)

FC PORTO:Nelson Filipe, Cocco, Reinaldo, Alves i Nunes -equip inicial-; Rafa, Poka i Pinto.FC BARÇA LASSA:Egurrola, Gual, Bargalló, Álvarez i Panadero -equip inicial-; Alabart, Rodrígues i Roca.GOLS:0-1 (17’) Alabart. 0-2 (21’) Álvarez. 1-2 (22’) Reinaldo. 2-2 (43’) Rafa. 2-3 (44’) Gual- 3-3 (44’) Hélder Nunes. Penals: gols d’Alabart i Gual per part del Barça en la primera tanda i d’Alves i Pinto per part del Porto. Gual torna a marcar en el sisè tir i Alves falla.ÀRBITRES:Carmazzi i Ferrari (ITA). blaves a Roca, Edu Castro.FALTES:12 del Porto i 14 del Barça.

El Barça Lassa va reiterar ahir a Barcelos el seu caràcter guanyador i va derrotar el Porto en la tanda de penals de la final de la copa Continental, el segon títol europeu consecutiu que conquereix en terres portugueses després d’haver-se endut fa pocs mesos la lliga europea contra el mateix decebut i qualificat rival. El conjunt blaugrana, que va saber esprémer les virtuts de tota la plantilla, obté el divuitè títol en vint finals en la competició i celebra el 120è títol de la secció. El temps reglamentari i la pròrroga van finalitzar amb empat (3-3). La primera tanda de cinc llançaments de penal també es va acabar amb igualtat (2-2): Alabart i Gual, del cantó blaugrana, i Alves i Pinto, per part dels de Guillem Cabestany. En el primer tir de la segona sèrie, a cara o creu, Gual, un dels grans protagonistes, va sucar de nou, mentre que Alves va enviar la bola al pal en el segon intent perquè el primer el van fer repetir els casolans àrbitres quan Fernández ja l’havia aturat. Edu Castro, el tècnic del Barça, va canviar el porter a l’estil de l’handbol en els dos últims tirs de la primera tanda i en el primer de la segona i va donar l’alternativa a Sergi Fernández, que va ser vital.

Les precaucions tàctiques i el rigor defensiu van marcar uns primers minuts tebis. El Barça interceptava els tres exteriors i cap dels dos conjunts concedia ni joc interior ni contraatacs. Mentre el Barça continuava ennuegat al davant, el Porto va anar agafant confiança. Alves (6’), Coco (7’) i Hélder Nunes (8’) van avisar. Egurrola va respondre amb fermesa. L’entrada d’Alabart va revitalitzar l’equip. El revalorat João Rodrígues va rematar una passada seva que va estar a punt de sorprendre Nelson Filipe, el substitut del català Carles Grau. El gallec, arrossegant la bola a l’escaire amb naturalitat, va reconfirmar el seu moment dolç (0-1). Una blava més que rigorosa a Roca va provocar una directa llançada al primer toc per Hélder Nunes i aturada per Egurrola. A més, Edu Castro va rebre també la blava per protestar. Tot plegat, quatre minuts d’inferioritat. El Porto, tot i tenir un home més, va badar. Pecat mortal. Gual va fer una passada magistral a Álvarez i l’argentí, sol, no va perdonar (0-2). Un cop dur per al subcampió europeu, que es va refer amb un tir exterior de Reinaldo (1-2).

Ni Bargalló ni Coco van marcar en la desena falta d’equip. L’equip de Cabestany, però, va empatar en un contraatac molt ben conduït per Hélder i coronat per Rafa en l’única pèrdua reprotxable del Barça en tot el partit. Gual, passant-se la bola per sota les cames i perforant el primer pal, va fer un gol genial que va trencar la cintura de Cocco (2-3). Malauradament, nou segons després, Hélder va empatar (3-3) en una fatalitat. La seva centrada va rebotar en el patí de Gual i el rebuig li va servir d’assistència al pal curt. En la primera part del temps afegit, Egurrola va aturar un penal llançat per Alves en una acció en què Rafa s’havia tirat a la piscina. La incertesa dels penals va acabar amb l’alegria desfermada del Barça i la decepció del Porto, que ha perdut les deu últimes finals europees.

BOLA ATURADA

4
accions
va salvar Aitor Egurrola: tres faltes directes i un penal en el temps afegit.

EL PROTAGONISTA

No estava còmode en els penals i he preguntat al Sergi si estava bé. Estava cent per cent segur que respondria
Aitor Egurrola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)