Internacional

El Barça jugarà la final de la copa Intercontinental

Hoquei sobre patins. L’equip d’Edu Castro fa valer la rotació i la bola aturada i supera el Concepción de San Juan per 7-2. El seu rival serà el Porto, que ha vençut el Murialdo (5-7)

El Barça Lassa ha sabut gestionar la seva condició de visitant en un estadi Aldo Cantoni ple de gom a gom amb 8.000 espectadors curiosament no massa sorollosos, i ha derrotat el Concepción de San Juan per 7-2 –2-0 a la mitja part– aquesta matinada hora catalana en la segona semifinal de la divuitena edició de la copa Intercontinental. Els gols de l’equip d’Edu Castro els han fet Joâo Rodrigues (3), Pau Bargalló (2), Pablo Álvarez i Sergi Panadero. La rotació i la infal·libilitat en la bola aturada, amb tres gols de falta directa i un de penal, a més del bon partit del porter Aitor Egurrola, han estat les claus del triomf.

El Barça lluitarà a partir de la una de la matinada de diumenge a dilluns hora catalana (Barça TV) davant del Porto per aixecar el seu sisè títol en la competició (1983, 1998, 2006, 2008 i 2014). El partit serà la repetició de la final de la lliga europea jugada a Porto (4-2) i de la final de la copa Continental disputada a Barcelos (3-3 i triomf en els penals) en què també es van imposar els blaugrana. Pletòric, el Barça busca el seu cinquè títol del 2018 després d’haver guanyat també l’Ok Lliga i la copa a Lloret. Només se li ha escapat la final de la Supercopa contra el Liceo.

Al vigent campió d’Europa li ha costat una mica obrir la llauna i adaptar-se a l’inestable parquet, però a poc a poc ha imposat el seu joc i la seva superioritat física davant d’un conjunt amb una rotació prou inferior i tres jugadors amb més de 40 anys com David Páez, Carlos López i Osvaldo Raed. De fet, el Barça ha trencat el partit amb la seva segona unitat. Rodrigues, espectacular en les accions al primer toc, ha engaltat en l’aire un rebuig del porter local després d’un cacau de Roca. Álvarez ha reafirmat el domini transformant amb mestria una directa arran de la desena falta d’equip del Concepción. El local Emiliano Rodríguez ha llançat pocs segons després una altra directa –10 falta del Barça– però Egurrola ha respost amb categoria. Panadero ha fet el 3-0 de penal en el segon temps. El partit semblava definitivament encarrilat però Raed, amb un malabarisme genial en una falta directa de videoteca, i Maturano, de penal, han permès que el Concepción tornés a entrar en el partit (3-2). Dos gols seguits de Rodrigues, el primer de falta directa i el segon al primer toc, han esbravat la fe dels locals. Bargalló, altre cop de falta directa, i afusellant al segon pal una assistència perfecta d’Álvarez en un contraatac ha arrodonit el 7-2 definitiu.

El Porto, que mai no han guanyat la copa Intercontinental –el Benfica és l’únic club portuguès que l’ha celebrat els anys 2013 i 2017– , han derrotat en la primera semifinal el Club Leonardo Murialdo de Mendoza per 5-7 –3-4 a la mitja part– amb els gols d’Hélder Nunes (2), Rafa (2). Cocco, Reinaldo i Gonçalo Alves. Per part dels argentins, que mai no s’han donat per vençuts, els gols els han fet el perillós Pablo Tamborindegui (3) i Joaquín Vargas (2). L’equip portuguès està dirigit pel català Guillem Cabestany i també té a les seves files el porter lloretenc Carles Grau, que ha avui ha estat suplent perquè de titular ha jugat Nelson Filipe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)