el9cers

El Lleida Llista revalida el títol de l’Europa Cup

Hoquei sobre patins. El conjunt lleidatà guanya el Sarzana italià per 6-3 en la final disputada en un pavelló Onze de Setembre completament ple

El Lleida Llista ha revalidat el títol de l’Europa Cup al derrotar en la final al Sarzana italià per 6-3. Els lleidatans han sumat el seu segon títol europeu en un pavelló Onze de setembre completament ple d’aficionats que li han donat el seu suport en tot moment. Els homes d’Albert Folguera sempre han portat el pes del partit i han manat en el marcador, davant un Sarzana que no s’ha rendit i malgrat anar per darrera ha lluitat en tot moment. L’argentí Maxi Oruste i el francès Roberto di Benedeto han destacat en atac marcant dos gols cada un.

Els dos equips han buscat la porteria en els primers minuts i ha sigut el Lleida el que ha tingut la millor ocasió en el minut cinc quan els àrbitres han mostrat targeta blava a l’argentí Danilo Rampulla i han xiulat falta directa contra el Sarzana. Maxi Oruste ha mostrat les seves habilitats i ha marcat el primer gol dels lleidatans. No ha passat ni un minut quan Roberto di Benedetto ha robat una bola a mitja pista, ha marxat sol cap a la porteria i ha fet el 2-0. El tècnic del conjunt italià, l’exjugador Alessandro Bertolucci, ha demanat temps mort i ha canviat la defensa passant a defensar en rombe. El Sarzana s’ha assentat a la pista i ha començat a tenir més i millors ocasions per marcar. Danilo Rampulla ha avisat amb una rematada al travesser i a sis minuts del descans el mateix jugador argentí ha fet el 2-1. El Lleida ha tingut problemes per superar la defensa italiana, el joc s’ha anivellat i s’ha arribat al descans amb aquest mínim 2-1.

En la segona meitat el Sarzana ha enviat una bola al travesser en el segon minut, i en el tercer Bruno di Benedteto ha marcat el 3-1 al culminar un gran contraatac. El partit tenia molt de ritme i ocasions pels dos costats. Davide Borsi ha reduït les diferències però Roberto di Benedeto ha marcat el 4-2 de falta directa. Els italians han desaprofitat una falta directa i poc després Jordi Creus ha marcat el 5-3 en una sacada ràpida de falta. Una nova falta directa, aquest cop aprofitada per Francisco Ipinazar, ha donat pas a un gol de Maxi Oruste, el seu segon de falta directa, a tres minuts per acabar que ha sentenciat la final i ha donat el títol al Lleida Llista.