OK Lliga

El repte de la immortalitat

Hoquei sobre patins. El ‘showtime’ del Barça de Castro li confereix el títol de l’OK Lliga a quatre jornades del final i la possibilitat de fer història convertint-se en l’únic invicte integral

Amb la sisena OK Lliga consecutiva a la butxaca i la trentena global d’un historial més llarg que un dia sense pa, el Barça Lassa d’Edu Castro –que n’acumula 9 d’11 des que es va fer càrrec de l’equip– ja pensa i prepara la final a quatre de la lliga europea de Lisboa (11 i 12 de maig), tot i que, sense distreure’s de l’objectiu, també s’il·lusiona amb un repte inèdit. L’equip va ser campió divendres a Igualada en un escenari històric com el pavelló de les Comes sense haver perdut cap partit, una fita que no aconseguia des de feia 41 anys. El que ara els balla pel cap, a Edu Castro i els seus ambiciosos jugadors, és tancar la competició sense encaixar cap derrota, un full immaculat del qual no pot presumir cap equip en les 49 edicions de la categoria que es va fundar amb el nom de divisió d’honor en l’exercici 1969/1970. El Barça del curs 1977/1978 va ser campió invicte en la jornada 23 contra el Sentmenat a casa però va perdre l’últim partit de la lliga per 4-3 a Cerdanyola. De fet, l’equip blaugrana ha acabat la lliga amb només una derrota només quatre vegades més: 1978/1979, 1997/1998, 2011/2012 i 2014/2015. També van perdre només un partit el Voltregà, campió del curs 1975/1976, que va cedir a la pista del Claret en la penúltima jornada (5-1), i el Liceo dels exercicis 1985/1986 i 1987/1988.

El Barça va salvar dues situacions límit tant a l’Ateneu contra el Noia (2-2) com a casa contra el Lleida (3-3), i també va empatar a Reus (4-4). Perdia a Sant Sadurní per 2-0 i va igualar un 1-3 contra el Lleida. Dels quatre partits que li falten, la visita a Lleida és probablement la més turbulenta, tot i que també ha de rebre el Reus.

El campió regala un atac constant amb una rotació efectiva de quatre jugadors i dos porters magnífics –els millors del món al costat de l’osonenc del Liceo Xavi Malián–, i un alt grau de pressió i de sacrifici. Du els partits al límit i obliga el rival a un esforç titànic per mantenir-se en el partit. Ofereix espectacle, no especula i aposta per una ràpida circulació, per obrir forats i per abduir el rival. Les rematades al segon pal, amb Álvarez i Rodrigues d’estendards, i les accions per darrere de la porteria formen part de l’ADN d’un equip tècnic farcit de cervells –Gual, Bargalló i Alabart–, batallador –Pascual, l’ara lesionat Panadero i Roca– i motivat. Salvant les distàncies, el Barça d’Edu Castro evoca l’essència del showtime dels mítics Lakers Magic Johnson i Abdul Jabbar –si més no l’esperit atacant– i està inspirat en el model i la filosofia Barça, com descriu el mateix tècnic. Uns referents de luxe.

LES FRASES

Estem molt contents. Hem guanyat el títol més important del curs, el de la regularitat, al qual dediquem més temps
OK Lliga 2018/2019
27a Barça - Lloret 5 de maig (12 h)
28a Lleida - Barça 19 de maig (12 h)
29a Barça - Reus 25 de maig (19 h)
30a Alcob. - Barça 1 de juny (20 h)

LES XIFRES DEL CAMPIÓ

Ha estat molt treballada. Hem fet molts entrenaments des de l’inici
Marc Gual
Això diu molt d’aquest equip i de com s’han sacrificat tot l’any. Hem imposat l’estil de joc en què creiem
Edu Castro
És un títol molt especial. Són números molt grans. Des del curs 1977/1978 no es guanyava sense perdre cap partit
134
gols
ha marcat el Barça Lassa en 26 jornades, una mitjana espectacular de 5,15 per partit
23
triomfs
en 26 jornades i tres empats li han atorgat el títol a quatre jornades del final amb 72 punts
40
gols
han marcat al conjunt d’Edu Castro, una mitjana d’1,53 per partit que constata el sacrifici
L’equip ha evolucionat durant tota la temporada. Toca celebrar la lliga però pensant ja en la Champions
Sergi Fernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)