OK Lliga

El Barça Lassa fa història

OK Lliga. L’equip blaugrana condemna l’Alcobendas i es converteix en el primer equip que tanca el curs sense perdre cap partit en 50 edicions

El Barça Lassa va arrodonir ahir una fita històrica a la pista de l’Alcobendas amb un triomf (2-5) que el converteix en el primer equip de la màxima categoria que tanca el curs invicte en les 50 edicions de la competició que es va fundar el curs 1969/1970 amb la denominació de divisió d’honor. Els d’Edu Castro, que van condemnar definitivament l’Alcobendas al descens a l’OK Lliga plata, ja van ser proclamats campions en la jornada 26a a les Comes però la possibilitat d’establir un nou registre que mai cap equip havia assaborit abans els ha mantingut amb tensió fins al final. L’equip blaugrana ha obtingut el seu sisè títol de lliga consecutiu i el trentè del seu palmarès i el rècord és la cirereta.

El Barça del curs 1977/1978 va ser campió invicte en la jornada 23 contra el Sentmenat a casa però va perdre l’últim partit de la lliga per 4-3 a Cerdanyola. L’equip blaugrana ha acabat la lliga amb una derrota només quatre vegades més: 1978/1979,1997/1998, 2011/2012 i 2014/2015. També van perdre només un partit el Voltregà, campió del curs 1975/1976, que va cedir a la pista del Claret en la penúltima jornada (5-1), i el Liceo: 1985/1986 i 1987/1988.

El Liceo, subcampió

Pel que fa a la lluita pel subcampionat, el Liceo, que depenia d’ell mateix, no va fallar a la pista del Caldes (3-6) i es va assegurar la segona plaça, un digne final per a un equip que es desfà per la marxa de Xavi Malián, Carlo di Benedetto i Sergi Miras al Porto. Tampoc no continuarà Edu Lamas (Benfica), ni Marc Coy, que probablement jugarà a Itàlia. Josep Lamas es podria retirar. El subcampionat arrodoneix una gran curs dels de Juan Copa, que van ser campions de la supercopa i també van arribar a la final de copa. També hi aspiraven el Noia, que va perdre a Girona (6-2), i el Reus, que va derrotar el Voltregà (2-1) i no ha perdut cap partit a casa. Tots dos acompanyaran el Barça en la lliga europea el curs vinent. De fet, els quatre equips classificats són els mateixos que el curs passat. El Noia ha reconfirmat el seu moment dolç amb un equip molt jove i el Reus ha parat el cop després de perdre internacionals consagrats.

LA DADA

27
triomfs
ha aconseguit el Barça, que ha empatat tres partits i ha sumat 84 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)