Mundial

Espanya venç Itàlia (2-4) en la pròrroga i defensarà el títol contra l’Argentina

Hoquei sobre patins.

La selecció espanyola femenina, amb set catalanes, dues asturianes i una gallega, ha derrotat amb penes i treballs Itàlia en la pròrroga en la semifinal del mundial (2-4) en un partit veritablement feixuc entre dos estils absolutament contraposats. La vigent campiona defensarà el títol diumenge (12 h / Palau Blaugrana) davant de l’Argentina. Els gols del conjunt de Ricard Ares els han marcat Florenza i Puigdueta (3).

El rombe italià, un catenaccio tradicional perfecte que les seleccions d’aquest país han fet tota la vida, ha dificultat molt el triomf del conjunt de Ricard Ares, que s’ha vist, a més, amb un 1-0 en contra quan Giulia Galeassi, la figura de la seva selecció juntament amb la portera Veronica Caretta, ha marcat en el minut 33. Florenza ha empatat aprofitant un servei magnífic de Piquero només tres minuts mes tard. I Puigdueta, a boca de canó, ha fet el segon. El gol ha estat protestat per un conjunt rival cada cop més tocat físicament per la falta de canvis. Tot i amb això, la incansable Galeassi –un veritable maldecap–, que mai no va ser substituïda, ha estat objecte de penal (44’) i Tamiozzo ha abocat el partit a la pròrroga (2-2). Puidueta, inspirada, va posar fi a la incertesa amb dos gols seguits en la segona part del temps afegit (56’ i 57’) i va classificar Espanya per a la final del mundial.

En la primera semifinal, la selecció argentina ha certificat l’accés a la final de diumenge derrotant Xile en la tanda de penals. El temps reglamentari ha finalitzat amb empat a dos gols. Cap dels dos equips no ha marcat en el temps afegit. En els penals, les argentines n’han transformat dos –Valentina Fernández i Luchi Agudo– i las marcianitas només n’han fet un marcat per Cata Flores. Els gols del partit els han fet Luchi Agudo i Maria Lorena Rodríguez per part argentina i Cata Flores i Macarena Ramos per part de les xilenes, que perdien per 1-0 i per 2-1 i han forçat la pròrroga.