OK Lliga

La recepta fraternal

Hoquei sobre patins. El reconstruït Deportivo Liceo, amb sis canvis, és líder i ofereix un gran rendiment amb els germans lloretencs Carles i Marc Grau i els bessons Di Benedetto bàsics

La recepta dels germans que tan bon resultat va donar al Lleida Llista els dos anys anteriors amb els bessons Lluís i Andreu Tomàs per un costat, que encar hi continuen, i Bruno i Roberto di Benedetto per l’altre, l’ha copiat en certa manera el reconstruït Deportivo Liceo, que té a les seves files els lloretencs Carles Grau i Marc Grau i ha fitxat els francesos. Semblava que el conjunt gallec, vigent subcampió de l’OK Lliga i de la copa, faria un pas enrere quan a l’estiu va anunciar la marxa del gran dels Di Benedetto –Carlo–, d’Edu Lamas, Sergi Miras, Xavi Malián i la retirada de Josep Lamas. Un equip desfet, vaja. Però l’arribada de la bessonada i dels argentins Maxi Oruste, una peça clau també al Lleida el curs passat, i del competitiu Franco Platero –el germà de Matías, figura a l’Sporting i ex-Reus– ha donat fins ara un gran resultat sota la batuta del tècnic Juan Copa. Es van quedar el Dava Torres, sempre perillós i cada cop amb més galons, i els joves argentins Bridge i Ciocale, que completen la rotació sense desentonar. Respecte dels sud-americans, el club ha estat sempre expert a fitxar jugadors joves i barats generalment producte de l’inesgotable planter de San Juan i foguejar-los fins que acaben triomfant. En diversos casos, van acabar sent o són peces bàsiques al Barça en la seva plenitud: Carlos López, Pablo Álvarez, Reinaldo García, Matías Pascual, etc.

Amb tot, el Liceo, líder amb 3/3, equip més golejador de l’OK Lliga –20 gols– i menys golejat –tres–, va derrotar el Barça en la primera jornada amb una primera part pletòrica i va superar amb nota la tradicionalment sempre dura prova de jugar a l’Ateneu, un escenari on molts cops havia patit de valent. Diumenge va endossar un escandalós 13-0 al Palafrugell, amb tres gols de Marc Grau, que ja n’ha fet sis, la meitat dels que va fer en tota la temporada passada amb el Noia, una dada significativa. El 13-0, de fet, és la major golejada dels últims temps, superant el 12-0 que va clavar el Barça a l’Alcobendas el curs passat. Fa dues temporades, el Palafrugell ja va encaixar tretze gols a Lleida (13-4).

Talent, físic, envergadura, defensa, ritme, competitivitat. Els bessons Di Benedetto són paradigmes de l’hoquei sobre patins modern i van ser peces bàsiques al Lleida Llista bicampió de l’Europa Cup. Marc Grau era l’alma mater del Lloret, però al Noia no va acabar de donar el mateix nivell. A la Corunya ha començat molt motivat i està rendint molt bé. El seu germà Carles, que ha viscut durant tres temporades l’aventura portuguesa a les files del Porto, també ha arrencat amb molt d’encert en la difícil tasca de fer oblidar l’osonenc Xavi Malián, que ha ocupat, curiosament, la seva plaça al Porto de Guillem Cabestany. Els Grau són el grup de germans més nombrós a l’elit de l’hoquei sobre patins actual, amb quatre efectius. Àlex, el bessó de Marc, i Lluís juguen també l’OK Lliga amb el Lloret.

LA DADA

4
Els germans Grau.
Dos juguen al Deportivo Liceo, Carles i Marc, i dos al Lloret, Lluís i Àlex.

Dels Vilallonga i els Torner als Bargalló

De la vella guàrdia, el pensament fraternal evoca els torderencs Josep Enric, que l’any passat va entrenar el seu fill Enric al Girona, i Joan Torner. Tirant encara més enrere en el viatge al passat, el Reus que va meravellar el món en la dècada dels seixanta i els setanta liderat per Joan Sabater, va tenir dues peces clau: els germans Joaquim (Vilallonga II) i Juanma (Vilallonga I). Fins i tot el petit de la nissaga, Alvarito, va arribar a jugar amb el Reus. Dels contemporanis, Jordi Bargalló i Pau Bargalló van coincidir al Liceo. També es van rellevar com a MVP de l’OK Lliga el 2016 –Jordi– i el 2017 –Pau–. El germà gran, Oriol Bargalló –porter retirat–, també va jugar a l’OK Lliga i la lliga italiana. I el cosí, Francesc, que va bastir una dilatada carrera, va guanyar una copa d’Europa al Liceo amb Jordi (2003). Precisament al club gallec van coincidir molts anys els germans de Súria Josep i Edu Lamas. El paradigma de fraternitat va ser el Follonica, campió d’Europa el 2006 amb tres parelles de germans: els Mariotti, els Bertolucci i els Michielon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)