el9cers

Contra un campió europeu

Hoquei sobre patins. El Garatge Plana Girona rep demà (20.30 h) el Follonica italià en l’anada dels vuitens de final de l’Europa Cup

La visita del Follonica italià al pavelló de Palau II per disputar el partit d’anada dels vuitens de final de l’Europa Cup ha generat força expectació en el Garatge Plana Girona. Serà el rival de més entitat que visitarà els gironins en la competició europea, ja que es tracta de tot un campió de la lliga europea. El Follonica va guanyar la màxima competició europea de clubs l’any 2006, en l’única final a quatre que s’ha disputat en sistema de lligueta, i va ser campió una jornada abans del final i amb l’equip a la graderia mirant un altre partit. Els italians també tenen una copa de la CERS –ara Europa Cup– en el seu palmarès, quatre títols de la lliga italiana i nou de copa. El darrer títol va ser un de copa l’any 2018.

El Follonica no passa un bon moment a la lliga italiana i és desè amb 11 punts en dotze partits, ha perdut en les tres darreres jornades i fa sis partits que no guanya. El màxim golejador és el gallec Pablo Cancela, que ha marcat 16 gols, i també destaca Marco Pagnini, amb vuit. L’entrenador és Enrico Mariotti, tota una llegenda de l’hoquei sobre patins italià, i era jugador de l’equip del Follonica que va guanyar la lliga europea del 2006, l’única que ha aconseguit un equip italià fins ara. Enrico Mariotti va jugar al Barça i al Reus, també va ser l’entrenador del conjunt reusenc i amb ell va guanyar la lliga europea l’any 2017.

En aquesta temporada el Follonica va superar en els setzens de final el Montreux suís guanyant per 2-4 a Suïssa i per 5-3 en la tornada al Palazzetto Armeni de Follonica. Les dues darreres temporades el conjunt italià ha disputat la lliga europea. En la campanya 2017/18 va ser eliminat en els quarts de final pel Barça i la temporada passada va disputar la màxima competició de clubs al grup del Barça i no va superar aquesta primera fase en ser tercer de grup.

Segona vegada

El Garatge Plana Girona arriba a aquest partit després d’haver eliminat el Düsseldorf alemany en els setzens de final de l’Europa Cup imposant-se a Alemanya per 0-7 i guanyant en la tornada per 7-2. Serà la segona vegada que els gironins disputin els vuitens de final de l’Europa Cup. La temporada passada, en el seu debut europeu, van caure contra el Lleida. En la competició de lliga els gironins acaben de classificar-se per a la copa, i ocupen la sisena posició amb 19 punts en dotze partits.

El Follonica arriba avui i demà al matí provarà la pista. El conjunt gironí espera un gran ambient per a aquest partit, i omplir el pavelló en una jornada dedicada a l’hoquei sobre patins. A partir de dos quarts de sis de la tarda l’equip femení del Garatge Plana Girona jugarà el partit de l’OK Lliga femenina contra Las Rozas. És un enfrontament molt important ja que l’equip està lluitant per classificar-se per a la copa femenina.

És una eliminatòria complicada però anem a gaudir-la i a competir al cent per cent. El Follonica té grans jugadors i és difícil de guanyar
El primer que hem de fer és intentar guanyar el partit. Hem de fer el primer gol, assegurar-lo, i anar a buscar el segon
Ens hem d’oblidar del partit de tornada. Que no se’ns escapi l’eliminatòria a casa
Ramon Benito
ENTRENADOR DEL GIRONA

A EUROPA

El Follonica va guanyar la lliga europea l’any 2006 i la copa de la CERS el 2005
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)