OK Lliga

El millor club de la dècada dels noranta busca president

OK Lliga. Tot i la bona gestió de Manel Burón, amb reducció del dèficit, millora substancial de la base i un primer equip pletòric, una gestora ha hagut d’assumir el buit de poder a l’Igualada

La millor situació esportiva de la darrera dècada, amb un tercer lloc en l’OK Lliga, cap de sèrie en la copa i amb perspectives en l’Europa Cup, i una millora sostinguda de l’economia –Aigües Rigat, el patrocinador principal, va signar fins al 2021– aconseguida en els deu anys de mandat del president Manel Burón no han estat arguments suficients perquè hagi sorgit algun candidat per presidir l’Igualada HC, el millor club del món en els noranta que va obtenir, entre altres, sis títols de campió d’Europa. Burón, periodista que va cantar i explicar tots els títols de la història del club per Ràdio Igualada, va ser reelegit el 2016 sense oposició en un acte de responsabilitat perquè ningú no es va presentar. De fet, ja havia anunciat setmanes abans que no deixaria “el club a l’estacada”. L’any 2010 hi va haver dos candidats, Burón i l’empresari Jordi Torra. No hi va haver eleccions –mai no n’hi ha hagut al club– perquè la llista de Torra tenia defectes de forma.

Sigui com vulgui, el 30 de desembre passat a les set de la tarda va finalitzar el termini de presentació de candidatures i el club enceta el seu setantè aniversari –va ser fundat el 4 de maig del 1950– amb un buit de poder. Segons marquen els estatuts, una junta gestora formada pels membres de la directiva es fa càrrec de l’entitat i convocarà nous comicis abans de tres mesos.

Feia temps que Burón havia anunciat que no es presentaria, desgastat pel dia a dia al capdavant, però no ha sorgit ningú –ni tan sols les veus dissonants– disposat a assumir el relleu. Sota el seu mandat, els grans cavalls de batalla han estat la reducció del deute i quadrar cada any un pressupost digne amb la feinada que hi ha per trobar patrocinadors, a més de la potenciació de la base. Burón va accedir al càrrec el 2010 en substitució de Josep Maria Oller, quan el club tenia un deute de 140.000 euros, que s’ha reduït a uns 90.000. Fins i tot l’any passat es va arribar als 40.000 euros, però un problema amb una extreballadora i la indemnització derivada han augmentat la xifra.

No ha estat fàcil. La reducció s’ha fet en una conjuntura en què els ingressos han caigut. La massa social s’ha mantingut estable –280 socis–, però, per contextualitzar, el patrocinador actual aporta pels volts d’una quarta part dels 160.000 euros que havia pagat Proinosa el 2009/2010. Les subvencions públiques també s’han reduït. S’ha passat d’uns 600.000 euros de pressupost als 298.000 euros actuals.

El club ha perseverat en el treball amb la base i la feina s’ha traduït en la presència de set jugadors en el primer equip formats al planter. Burón destaca la feina que ha fet en els darrers set anys Marc Muntané: “Hem passat d’onze a disset equips. Tenim set jugadors de casa i quan vam entrar n’hi havia un, amb un bon equip júnior, un bon juvenil i un bon infantil.”

EL PROTAGONISTA

S’han de tornar a convocar eleccions en el període de tres mesos i si no surt ningú s’haurà de fer una assemblea extraordinària
Hem passat d’onze a disset equips de la base i amb bon nivell. Tenim set jugadors de casa al primer equip
Manel Burón
I si això succeeix els nostres socis s’hauran d’implicar per tirar endavant el nostre club, que ara té una estructura sòlida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)