Internacional

“Tenim casos d’infectats a només 30 quilòmetres”

Hoquei sobre patins. Gerard Teixidó (Breganze) és un dels nou catalans que havien de jugar el cap de setmana vinent la copa d’Itàlia a Lodi, que s’ha suspès per l’epidèmia de coronavirus

L’osonenc Gerard Teixidó (Vic, 1989) és un dels esportistes catalans que han hagut d’aturar la seva activitat a Itàlia per culpa del coronavirus. Juga amb el Breganze, equip d’hoquei sobre patins d’una localitat del Vèneto d’uns 8.000 habitants situada a 250 quilòmetres de Milà que el cap de setmana vinent havia de defensar el títol de copa a Lodi, una de les ciutats confinades de la Llombardia. La competició ha estat suspesa sine die, tot i que es preveu, sempre que es controli l’epidèmia ara ja rebatejada com “una potencial pandèmia” per l’OMS, que es disputi del 3 al 5 d’abril al mateix escenari. També hi havien de ser vuit jugadors catalans més: Eloi Mitjans (Breganze), Adrià Català (Trissino), Marc Pallarès i Enric Torner (Valdagno), Jordi Burgaya, Martí Casas i Xavi Rubio (Forte dei Marmi), Jepi Selva (Viareggio) i David Gelmà (Scandiano). El Lodi, l’amfitrió, és l’únic equip de la Llombardia. El Breganze, el Trissino i el Valdagno pertanyen al Vèneto. En la lliga, dissabte es va suspendre el Lodi-Forte i demà tampoc no es jugarà el Montebello-Bassano, dos conjunts més de la regió.

“A Breganze la gent no va amb màscares, ni han buidat els supermercats perquè no estem confinats com a la Llombardia, tot i que s’ha notat que hi ha menys productes del que és habitual. Però no es parla de res més i hi ha preocupació”, explica Teixidó, que delimita la proximitat del perill: “Hi ha vuit o nou casos d’afectats en pobles molt propers a Pàdua, a uns 30 quilòmetres de Breganze, i és clar que pot afectar arreu.” Itàlia, de fet, és, darrere la Xina i Corea del Sud, el tercer país amb més nombre de morts i de contagiats, més de dos-cents, inclòs el primer cas al sud que es va saber ahir. El club del català no pot ni jugar ni entrenar-se, prohibició expressa de la Federació Italiana de Patinatge, que ha suspès tota l’activitat a les regions del nord del país, de moment fins a l’1 de març. “El club ens ha dit que ens esperem. Al Lodi ja els han van deixar marxar. El portuguès João Pinto ja és al seu país. Nosaltres estem pendents d’una reunió d’alcaldes de la zona per saber si podem tornar als entrenaments. No veig la diferència entre entrenar-nos i un sopar en un restaurant, també és una reunió de gent.” De la mateixa manera, estan aturats els col·legis, tot i que “de dilluns a dimecres ja havien d’estar tancats pel carnaval. La gent, però, surt al carrer amb certa normalitat”.

EL PROTAGONISTA

fasdfaf
Al poble la gent no va amb màscares però no es parla de res més. De moment, no ens deixen ni entrenar

Se suspèn el mundial de tennis de taula a Corea

A.C

En l’àmbit mundial l’última gran competició afectada pel coronavirus és el mundial de tennis de taula que s’havia de disputar a la ciutat coreana de Busan del 22 al 29 de març. La federació internacional ha anunciat que reserva les dates del 21 al 28 de juny per disputar-lo, sempre que la situació sanitària evolucioni favorablement. Estava previst que el mundial reunís uns tres mil jugadors, tècnics i federatius de 87 països diferents. Segons les últimes dades, Corea del Sud té prop d’un miler de contagiats i hi ha hagut deu morts. Al Japó la federació de futbol va suspendre la copa Levain, la copa de la lliga, que s’havia de jugar aquesta mateixa setmana, i també ha decidit ajornar tots els partits de la lliga de les tres primeres categories –94 partits–, durant tres setmanes, fins al 15 de març. També s’ha cancel·lat un partit amistós sub-23 contra Sud-àfrica. Al Japó s’ha suspès un campionat internacional paralímpic de boccia, mentre que la marató de Tòquio programada per a l’1 de març es disputarà però només amb la participació dels 200 atletes d’elit. Als 38.000 inscrits populars no els deixen córrer per precaució. El coronavirus ha provocat més de 800 contagis al Japó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)