OK Lliga

Des d’acabar al juliol fins a títol i descens telegrafiats

Hoquei sobre patins. Es contemplen cinc escenaris per acabar l’OK Lliga a porta tancada i un per suspendre-la. En noies, si no es juga, el campió serà el Manlleu, líder en la primera volta

La Federació Espanyola de Patinatge (RFEP) i l’Associació de Clubs d’Hoquei sobre Patins (ACHP) tenen damunt la taula diversos calendaris, cinc propostes en concret, per intentar acabar l’OK Lliga masculina, presumptament a porta tancada, quan la pandèmia de coronavirus permeti tornar a les pistes amb garanties. Aquesta és, ara mateix, la prioritat per a totes les competicions estatals. Els clubs demanen quinze dies per entrenar-se abans de reprendre la competició per agafar el ritme físic i evitar lesions. Sigui com vulgui, quan només falta una jornada de la fase regular que s’hauria d’haver jugat dissabte de la setmana passada i disputar els play-off de descens –els quatre últims– i pel títol, en què estan implicats deu equips si s’hi compta l’eliminatòria prèvia, és evident que els clubs haurien d’estar disposats a arrencar al juny i tancar el campionat durant el mes de juliol.

Una de les mesures per simplificar el desenllaç seria que, en comptes de jugar les eliminatòries al millor de cinc partits, es disputessin al millor de tres partits.

Si la situació continua sent problemàtica i la lliga no es pot reprendre –aquest és el sisè escenari–, es donarà per acabada amb la classificació actual. O sigui, amb el Barça revalidant el títol de campió i amb el descens del dos últims classificats: el Vic i el Lloret. En qualsevol dels supòsits, la copa es jugaria al setembre i serviria, probablement, de torneig d’inici de curs que substituiria la supercopa.

Les noies

Pel que fa a l’OK Lliga femenina, la federació contempla una primera hipòtesi per acabar la lliga. Falten vuit jornades de lliga regular i un play-off pel títol. En total, serien 58 partits, perquè encara n’hi ha d’endarrerits. Per agilitzar el desenllaç, la proposta passa per substituir el play-off pel títol que havien de jugar els vuit primers –al millor de tres partits– per una final a quatre estil copa, que resoldria el campió en un cap de setmana, probablement entre el 24 i el 26 de juliol. Els calendaris que es contemplen són reiniciar el 7, el 14, el 21 o el 28 de juny. Totes les fórmules s’acabarien el 26 de juliol

Si la lliga no es pot recomençar, el títols, les places europees i el descens es determinaran en funció de la classificació al final de la primera volta del campionat. El Manlleu seria el campió i baixarien de categoria el Cuencas Mineras, l’Asturhockey i las Rozas. Els tres ascensos serien per a un equip designat per la Federació Catalana de Patinatge i els altres dos sortirien d’un concurs del comitè estatal d’hoquei patins de la federació espanyola.

OK Lliga plata

Respecte de l’OK Lliga plata, amb tretze equips catalans, ara mateix falten sis jornades per acabar la fase regular. El play-off d’ascens es jugaria entre el 24 i el 28 de juliol al millor de tres partits. Si la competició no es pot reprendre, s’agafaria la classificació actual per determinar l’ascens a l’OK Lliga. Pujarien els dos campions de cada grup: el Mataró, del grup nord, i el Vendrell, del grup sud. No hi hauria play-off d’ascens i baixarien els dos darrers classificats de cada grup, de què cap és català.

FEMENÍ

Una final a quatre substituiria el ‘play-off’ dels vuit millors si es pogués reiniciar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)