OK Lliga

Potser el millor Barça?

Edu Castro subratlla el “nivell de joc excepcional” i reconegut que ha exhibit el campió de l’OK Lliga i admet que la pressió del Liceo els ha motivat

“Ens queda la sensació que ens faltaven coses per fer”

Sigui quina sigui la visió sobre la proclamació del Barça com a campió de l’OK Lliga sense que s’hagi jugat el play-off pel títol, no hi ha discussió sobre el virtuosisme i l’eficàcia del joc de l’equip d’Edu Castro. De fet, un dels comentaris entre públic, tècnics, jugadors o dirigents d’aquest esport situa el Barça actual com possiblement el millor Barça mai vist. Sergi Panadero, que les ha vist de tots colors en disset anys en el club, remarcava la setmana passada que mai l’equip havia jugat a un nivell tan elevat. Malauradament, el bloc no podrà passar la revàlida europea, el veritable test de força contra els qualificats rivals portuguesos i davant dels altres grans equips de l’OK Lliga. Si el curs vinent manté els seus deu jugadors –fet probable tot i que Egurrola, que ja ha expressat la seva voluntat de seguir, i Pascual, molt fi aquesta temporada, acaben contracte–, es podrà comprovar la veritable dimensió del grup.

Paradoxalment, però, el Barça va arrencar amb dubtes. Va guanyar la lliga catalana contra el Caldes en la pròrroga, va perdre la supercopa contra el Reus i es va agenollar en la primera jornada de la lliga a Riazor. Certament, el remodelat Liceo va arrencar amb contundència i va guanyar els deu primers partits fins que es va estimbar a la pista del Taradell. El Pujoló va embogir amb el triomf més sonat.

La pressió gallega, remarca Castro, va afegir motivació als blaugrana. Un cop refet, el Barça ha meravellat amb un joc ràpid, intens, directe, però amb la maduració justa i intimidant sovint per darrera de la porteria. Amb una pressió defensiva asfixiant que rendibilitza la rotació de la plantilla més completa del món. Hélder Nunes, la nova figura entre figures, es va adaptar amb rapidesa al canvi d’estil i de rol respecte del Porto, en què tenia més pes específic i més minuts, i ha contribuït activament al show-time del Barça, l’aposta per l’espectacle que van popularitzar els Lakers amb Magic Johnson de paradigma. Les estadístiques no són dogma de fe, però expliquen part del què. El Barça ha establert el rècord històric en l’OK Lliga amb 24 triomfs seguits, ha marcat 6,32 gols per partit i n’ha encaixat menys de dos: 1,72. És el màxim golejador (158) i el menys golejat (43).

‘Paueti’, excels

Posats a triar una figura en la constel·lació, el jugador que ha sobresortit en major mesura i al qual l’equip va trobar molt a faltar quan es va lesionar en l’inici de curs, és el sadurninenc Pau Bargalló. Tocat per una vareta, ha jugat i ha fet jugar, imposant el ritme i repartint assistències marca de la casa (26). També s’ha reivindicat com un golejador, sempre amb el permís del gran Pablo Álvarez, una vegada més pitxitxi, amb 38 gols, seguit de João Rodrigues, que n’ha clavat 32, els mateixos que Bargalló –41 en tots les competicions en 34 partits, el seu rècord en el club– i que Àlex Rodríguez (Reus). Marc Grau (Liceo) ha estat segon, amb 34 gols en el seu esclat. També ha destacat el jugador de l’Igualada Rigat Jordi Méndez (31).

Les reflexions del tècnic

Edu Castro suma, amb una sensació agredolça, el seu tercer títol de lliga en tres temporades com a tècnic perquè, tal com estava el seu equip, era, sens dubte, favorit en la lliga europea. “Les dues derrotes inicials ens van esperonar i ara estàvem en un gran moment de joc, fins i tot havíem derrotat rivals de pes sense necessitat de patir. Evidentment, la situació sanitària és el primer, però en l’aspecte esportiu i, malgrat el títol, ens queda la sensació que ens faltaven coses per fer. Ara el neguit és saber quan podrem tornar entrenar-nos en les condicions normals i seguir amb la nostra passió. L’equip ho està passant amb la mateixa incertesa que tothom.” Castro també fa una reflexió filosòfica extrapolable a un àmbit genèric: “La normalitat és un bé que de vegades no apreciem. Érem feliços i potser no ho sabíem.”

Felicitació de Bartomeu

El president del Barça va fer ahir una videoconferència amb tota la plantilla i els altres components de la secció per felicitar-los. “Vull agrair-vos la gran temporada que heu fet. Ha tingut un final estrany, però l’èxit ha estat amb molt d’esforç. Estic molt orgullós de la secció d’hoquei sobre patins.”

SINERGIA

El mètode Castro combina el talent innat del grup amb ordre, esforç i intensitat

ELS PROTAGONISTES

El nostre objectiu inicial va ser clar: acabar primers la lliga regular per tenir el factor pista favorable en els ‘play-off’.
Ha estat un final atípic, però tenim el convenciment que la feina ens ha portat a aquesta situació. La bona ratxa del Liceo ens va fer millorar.
Hem fet un joc molt atractiu, hem establert un rècord de victòries consecutives. El títol més important és la feina feta tot l’any.
Aquesta temporada hem estat capaços d’assolir un nivell excepcional seguint el model que ens havíem marcat fa dos anys
La normalitat és un bé que de vegades no apreciem. Érem feliços i potser no ho sabíem
Edu Castro
tècnic del Barça
Ens hauria agradat celebrar el 125è títol de la secció al Palau, però la salut és el més important.
J. Ramon Vidal-Abarca
directiu del Barça
La posició que hem defensat com a club ha estat sempre de preservar la salut dels jugadors.
Toni Miró
mànager esportiu
Vull agrair-vos la gran temporada que heu fet. Estic molt orgullós de la secció d’hoquei.
Josep Maria Bartomeu
president del barça
Patrocini

El gran curs del Girona

La resurrecció del Girona, cinquè després d’haver estat a punt de baixar el curs anterior i la primera volta de l’Igualada, que va ser tercer, són altres dels aspectes destacats d’aquesta OK Lliga singular. Sense desmerèixer la bona temporada del Calafell, amb una ratxa de 5 triomfs seguits des que va estrenar el remodelat Joan Ortoll. El Noia s’ha consolidat com el tercer en discòrdia i li ha arrabassant-li la posició al Reus amb una mescla talent, joventut i veterania. Els del Baix Camp, però, van guanyar la Supercopa.

Queixes del Deportivo Liceo

El Deportivo Liceo es mostra disconforme amb la resolució de la federació espanyola que dona per finalitzada la lliga sense jugar el ‘play-off’ i que proclama campió al Barça. El club, que estava disposat a jugar al juliol i a porta tancada, se sent “com el principal i únic perjudicat” i advoca per haver tancat la lliga amb “una final a dos o a quatre. Sempre atenent a criteris de salut, no perjudicaria a cap altre club i seria pel bé de l’hoquei nacional.” Subscriu la decisió d’eliminar els descensos i felicita el Barça pel títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)