OK Lliga

Hoquei amb convocatòria

Hoquei sobre patins. L’arribada no oficialitzada de Llorca i la continuïtat de l’equip actual provocarà que el Barça adopti la moda dels grans de Portugal amb onze fitxes i un descart

El davanter Sergi Llorca s’incorporarà a la primera plantilla del Barça el curs vinent, tot i que encara no és oficial. Dilluns va anunciar que no seguirà al Noia Freixenet. Cedit pels blaugrana les tres últimes temporades, el jugador de gairebé 23 anys –els fa el dia 8 de juny– ha progressat i s’ha convertit en un jugador franquícia tant del Noia com de l’OK Lliga i tot indica que seguirà els passos de Nil Roca, que també va jugar al Noia abans de fer el salt al Barça. Llorca, que ha fet 12 gols en la lliga, havia estat cedit anteriorment al Vic la campanya 2016/17 i es convertirà en l’onzè jugador de la plantilla d’Edu Castro, fet que si es produeix obligarà el tècnic a fer convocatòries. Els únics que acaben contracte són Aitor Egurrola i Matías Pascual. La directiva posa fil a l’agulla per signar les dues renovacions. L’ampliació de la plantilla té una altra base: la futura creació de la nova lliga europea.

El Barça no inventa res amb onze fitxes. L’Sporting Club va guanyar la lliga europea la temporada 2018/19 amb 12 jugadors a la seva primera plantilla i convocatòries, per tant, amb dos descartats perquè les actes només permeten incloure deu jugadors. Deixar-ne un o dos a la grada garanteix competivitat però també és una tasca ingrata i pot generar conflictes. El Porto i el Benfica també han fet convocatòries aquest curs. Alejandro Domínguez, per exemple, va fer viatjar a Barcelona en la lliga europea onze jugadors i en va descartar un en el darrer moment. El Benfica va esgarrapar un empat de prestigi. La rotació de quatre jugadors de pista, o sigui deu jugadors en plantilla, s’ha implantat entre els grans quan, no fa pas tants anys, els equips completaven amb un parell de júniors i feien, en el millor dels casos, tres canvis. El mític tècnic gallec Carlos Figueroa deia sempre que preferia tenir només tres canvis per poder gestionar millor la plantilla. Però eren altres temps jugant amb una intensitat diferent.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)