OK Lliga

Final d’una ratxa històrica

Hoquei sobre patins.El Liceo, que no guanyava al Palau des de feia onze anys (2009), trenca una sèrie de 26 triomfs seguits del Barça en l’OK Lliga, que no perdia a casa des del 2017

“Feia molt que no es perdia al Palau. He dit als jugadors que estic molt orgullós d’ells per haver estat tant temps sense perdre a casa. Queda molta lliga. Hem arribat per sota a la fase decisiva del partit això no ens ha permès fer el nostre joc davant d’un rival que ha estat més encertat en el segon temps.” Aquest va ser el reforç psicològic del tècnic Edu Castro a la plantilla després de perdre dilluns contra el Deportivo Liceo (3-4) i de posar fi a una ratxa de 26 triomfs seguits en l’OK Lliga, la millor de la història. Feia onze anys que els gallecs no assaltaven el Palau, concretament des del desembre del 2009 (1-2).

El Barça no va jugar al seu millor nivell, però cal remarcar el gran partit que va fer el Liceo, l’únic mètode per guanyar al Palau, un dels escenaris més complicats. El Liceo havia estat l’últim equip que havia guanyat els blaugrana, a Riazor en la primera jornada de l’exercici anterior, el preludi de la sèrie victoriosa. De fet, el modus operandi dels gallecs en els últims cursos és enxampar el Barça a l’inici de l’exercici. També el van batre en la final de la supercopa del 2018 jugada a Sant Sadurní. Sigui com vulgui, hi ha lliga. La fortalesa del Liceo i l’expectació que estan generant tant el Reus Miró com el Caldes Recam Làser fan presagiar, de moment, un campionat mogut.

Fortalesa de tres anys

El Barça no perdia al Palau des de l’1 d’abril del 2017, quan el Forte dei Marmi va vèncer, també per 3-4, en el partit de tornada dels vuitens de la lliga europea. Malgrat tot, va segellar el passi a la final a quatre. Pel que fa a l’OK Lliga, l’anterior derrota a casa blaugrana es va produir l’11 de febrer del 2017 contra el Voltregà (2-3). En la darrera sèrie, ha encadenat 22 triomfs en l’OK Lliga a casa.

Medina, acomiadat

El cap de premsa de la Federació Espanyola de Patinatge, Albert Medina, va penjar per “un error tècnic en el servidor” durant uns minuts un text en què es llegia en un titular que el Barça havia guanyat el clàssic de dilluns, quan el vencedor va ser el Deportivo Liceo. Es va disculpar en les xarxes, però ahir va ser acomiadat de manera tan injusta com fulminant. L’Associació de Periodistes d’Hoquei Patins (APHP) va fer un comunicat donant suport a Medina i demanant a la federació espanyola que reconsideri la seva decisió.

LA DADA

1.290
dies
ha estat el Barça sense perdre al Palau Blaugrana, concretament des de l’1 d’abril del 2017.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)