Copa

El Reus derrota el Lleida (3-2), l’amfitrió, i jugarà la final contra el Barça

ACTUALITZACIÓ. Un gol de mestre de Pau Bargalló de falta directa a tretze segons del final, ha classificat avui el Barça en un partit absolutament incert contra el Noia Freixenet (1-2), que li ha plantat cara de valent. L’equip blaugrana jugarà demà la final de la copa a l’Onze de Setembre de Lleida (15 h) davant del Reus Virginias, que ahir va eliminar el campió, el Liceo, i avui s’ha desfet de l’amfitrió, el Finques Prats Lleida (3-2) exhibint altre cop un altre grau d’encert en la bola aturada: 1/1 en penals –David Gelmà–i 1/1 en faltes directes: el mestre Marc Julià. Serà el vuitè enfrontament entre els reusencs i els blaugrana en la final de la competició, tot un clàssic. El Reus atresora set títols i no la guanya des del 2006. El Barça afrontarà la seva vuitena final seguida i buscarà el seu 24è títol de copa.

El Noia, que ha fet una gran defensa tot el partit, s’ha avançat en el primer temps. Mitjans ha penjat la bola amb criteri i Esteller, sempre ben situat, l’ha clavat (1-0 en el 22’). Pau Bargalló, el jugador més perillós del Barça en el primer període i, de fet, en tot el partit, ha empatat en el 28’ (1-1). El conjunt d’Edu Castro ha comès la desena falta, sobre Pujadas, a 2:56 del final. L’especialista Eloi Mitjans ha tingut més de mitja final a l’estic, però Sergi Fernández, molt segur, ha aturat amb el guà i la guarda. A 30 segons de la conclusió, el Noia ha fet la desena, molt protestada, i Pau Bargalló, genial, ha marcat la directa enganyat Blai Roca.

Reus-Lleida

Selva ha tingut la primera directa, molt ben aturada per Zapater –suplent en els quarts–, però Gelmà, de penal, ha avançat el Reus, que ha tingut d’entrada bones sensacions i ha generat perill en els contraatacs. Selva i Cañellas han capgirat la truita en un tres i no res i el Lleida ha fet un pas endavant (1-2). Però un error en la sortida ha penalitzat el Lleida. Gelmà ha interceptat la bola i ha fet una bona assistència a Rojas, que ha empatat el partit a 1:33 de la mitja part. La primera part ha estat molt intensa i tots dos equips s’han carregat amb vuit faltes i l’amenaça imminent de la directa. La desena del Reus ha arribat en el minut 27’, però Andreu Tomàs ha estavellat al pal la directa. Rojas, sol davant de Serra primer i més tard rematant de dins del quadre, també ha fet ressonar el ferro dos cops. El pal també ha evitat el gol d’Aragonès en una genialitat en uns minuts frenètics. El Lleida ha aguantat molt minuts però en el 40’ ha fet la desena. Julià, 2/2 en directes contra el Liceo en quarts, ha afegit un tercer intent reeixit en la copa aixecant i picant (3-2). Albert Folguera ha demanat temps mort a 3:41. El Lleida ho ha intentat amb Bruno di Benedetto d’interior i amb tirs exteriors, però el Reus ha sabut contrarestar els esforços de l’amfitrió, que buscava la seva primera final de copa i que ha esgotat totes les seves possibilitats amb un atac de cinc sense porter infructuós els últims quaranta segons.