Copa

El Manlleu revalida el títol

Hoquei sobre patins. Copa femenina. Supera el Palau en la tanda de penals en la repetició de la final del curs passat i deixa una altra vegada les vallesanes sense estrenar-se

Palau (1) 3 Manlleu (3) 3

GENERALI PALAU:Laura Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Fontdeglòria –equip inicial–; Colomer, Blackman, Juan i Gisela Vicente.MARTINELIA MANLLEU:Ferrer, López, Casaramona, Castellví i Díez –equip inicial–; Gurri, Bulló, Anglada i Comas.GOLS:1-0 (4’) Puigdueta. 1-1 (6’) Díez. 1-2 (24’) López. 2-2 (44’) Fontdeglòria. 3-2 (51’) Fontdeglòria. 3-3 (57’) López.PENALS:Ha marcat Blackman pel Palau i Bulló, López i Díez, pel Manlleu.ÀRBITRES:T. Pardo i D. Villar.FALTES:9 del Palau i 9 del Manlleu.

El Martinelia Manlleu va aixecar la seva tercera copa derrotant el Generali Palau en els penals en la repetició de la final de l’any passat que també es va endur el conjunt osonenc. Els 50 minuts van acabar amb empat (2-2) i tots dos equips van marcar en el temps afegit (3-3). L’equip de Jordi Boada va transformar tres penals i el Palau només un mitjançant Blackman en el primer intent. El darrer el va llançar i marcar la gran Maria Díez Peke en el seu darrer contacte amb la bola en una copa, perquè es retira a final de curs. Una mena de justícia poètica del destí. Els dos primers els van fer Anna Bulló, que no havia jugat, i Nara López. L’experimentada Anna Casaramona, que du la batuta del joc del Manlleu, va ser designada MVP de la final.

El Manlleu va manar durant molts minuts en el segons temps (1-2), però Fontdeglòria va empatar a 5:26 del final i ella mateixa, erigida en protagonista principal, va celebrar el 3-2 en el temps afegit. Nara López, però, va igualar el partit en la tanda de penals (3-3). El Palau, bicampió d’Europa, continua sense poder desxifrar el malefici de la copa.

El duel va arrencar a tot drap amb dos equips valents i pressió defensiva. Laura Puigdueta va marcar el seu cinquè gol en la copa amb un toc subtil rematant el rebot de la tanca a un cacau de Florenza (1-0). El Manlleu va reaccionar en una acció de Maria Díez (1-1). La gran golejadora igualadina va desviar una gran jugada d’Ona Castellví. Tots dos equips van defensar amb ordre i el ganivet entre les dents i les porteres, Anna Ferrer (Manlleu) i Laura Vicente (Palau), van resoldre la feina amb solvència. L’últim minut del primer temps va ser taquicàrdic. Florenza va robar la bola i va estar a punt de fer el segon. En l’acció posterior, Nara López va marxar amb habilitat i va clavar l’1-2 a 22 segons del final.

Carla Fontdeglòria, amb un gran tret exterior –potser desviat per Blackman–, va establir el 2-2. Un premi a la insistència del conjunt d’Ivan Sanz, que va saber gestionar l’ansietat. El Palau, més sencer, tenia 9 faltes i el Manlleu en duia 8. Es va arribar a la pròrroga.

Fontdeglòria va marcar de nou el 3-2 amb un tir exterior que va tocar en una jugadora del Manlleu i es va enverinar quan s’havien jugat 1:21 de la primera part. El Manlleu, perseverant, va empatar a 2:40 del final de la segona part. López va desviar i la bola va entrar plorant (3-3). Tots dos equips van acabar miraculosament amb 9 faltes. Els penals van decidir, amb la portera vendrellenca Anna Ferrer clau.

EL PROTAGONISTA

Ens vam endur un pal fort quan no ens vam classificar per a la lliga europea, i l’equip ha cregut sempre en si mateix i s’ha sabut aixecar
Hem fet tot el partit una defensa extraordinària contra el millor equip d’Europa