Matrícula d’honor pels Grau
Hoquei sobre patins. Els lloretencs Carles Grau i Marc Grau, peces bàsiques al Deportivo Liceo, tanquen un curs de somni amb la supercopa, l’OK Lliga i l’europeu de seleccions
La temporada ha estat rodona per als Grau. Carles Grau i Marc Grau, jugadors lloretencs del Deportivo Liceo, han guanyat l’OK Lliga i la Supercopa i també es van endur el campionat europeu amb la selecció espanyola. Carles, el porter, va ser el millor en la final de l’europeu contra França i també va tenir un paper preponderant en la final contra el Reus Viginias, en la qual els gallecs van endur-se els tres partits. El Liceo no guanyava la lliga des del curs 2012/13 i trenca el domini abassegador del Barça, campió les vuit temporades anteriors. Dissabte, l’equip va oferir la copa a la seva afició a Riazor amb presència de l’alcaldessa de la Corunya.
Els Grau, o més ben dit, dos dels Grau, perquè hi ha un tercer germà en actiu, Àlex –bessò de Marc–, que ha obtingut la permanència amb el Garatge Plana Girona i ha renovat el contracte per al curs vinent, i un quart, Lluís, que es va retirar al final del curs passat quan jugava al Lloret, tenen una altra alegria tot i que encara no s’ha fet oficial. Jugaran el curs vinent amb el Barça, un dels somnis dels jugadors d’aquest esport pel que això significa quant a prestigi i professionalitat. Sigui com vulgui, els Grau li han donat un gran rendiment al Liceo, que amb ells va guanyar també la copa 2021 jugada a Riazor en la final contra el Barça. “Hem après dels errors que vam cometre caient dos cops a la pista del Noia Freixenet en les semifinals i vam jugar un bon partit divendres a Reus, molt seriós”, explica Carles, que abans d’aterrar el 2019 a Galícia per substituir Xavi Malián, havia despuntat al Vic i el Vendrell, el club on va fer eclosió a l’OK Lliga precisament amb Guillem Cabestany de tècnic, i s’havia consagrat al Porto. Marc Grau, per la seva banda, va fer 19 gols en la fase regular i quatre en el play-off i es un jugador molt agressiu, bàsic en la rotació del tècnic Juan Copa. També ha complert tres temporades al club. En la 2019/20 va fer 34 gols.
Tradició de catalans
També han estat clau dos catalans més, el maçanetenc Jordi Adroher –mestre de mestres en les faltes directes–, que torna a Portugal, i l’osonenc Àlex Rodríguez, que s’ha adaptat després d’haver triomfat al Reus i que va jugar un partidàs divendres sense que li pesés el fet d’haver estat un jugador estimat al Baix Camp.
LA DADA
La cirereta del pastís és el fitxatge, encara no oficial, de tots dos pel Barça“El grup, per sobre de les individualitats”
“Guanyar una lliga no és fàcil en un campionat en què el Barça, no ens enganyen, és sempre el favorit i en els últims 22 anys només se li ha escapat tres vegades. La clau del Liceo penso que ha estat el grup, que s’ha imposat per damunt de qualsevol individualitat”, explica Carles Grau, que posa com a exemple el tercer partit a la pista del Reus: “Vam estat per la feina, sense protestar pràcticament als àrbitres. “ El porter té clar que l’equip “ha anat de menys a més i cada vegada que hem tingut alguna relliscada, hem entrenat més fort la setmana posterior i hem arribat en condicions òptimes a final de curs.” La qualitat, òbviament, també forma part de l’anàlisi: “Tenim jugadors molt bons en les seves posicions, especialistes en les faltes directes, i crec que ens merèixem un títol d’aquestes dimensions.” Grau, a més, valora la idoneïtat del recuperat mètode del play-off, que ha dut “molta gent a les pistes”.
Notícies relacionades
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024