Europe Cup

El Voltregà fa història

Hoquei sobre patins. Derrota el potent Braga en una final entremaliada i guanya amb caràcter la Europe Cup amb Gerard Teixidó exercint de líder

Braga 4 Voltregà 5

BRAGA:Nelson Filipe, Trabulo, Seixas, Hugo i Mendes -equip inicial-; Sanches, G. Pereira i R. Pereira.VOLTREGÀ STERN-MOTOR:Estrada, Vargas, Burgaya, A. Molas i Texidió -equip inicial-; Alonso i Serra.GOLS:0-1 (9’) Burgaya. 1-1 (14’) Hugo. 2-1 (18’) Hugo. 2-2 (23’) Burgaya. 2-3 (24’) Teixidó. 3-3 (27’) Hugo. 4-3 (28’) Mendes. 4-4 (30’) Teixidó. 4-5 (41’) Teixidó.ÀRBITRES:J. Silecchia i F. Fronte.FALTES:6 del Braga i 5 del Voltregà.

El Voltregà Stern-Motor va celebrar a l’Onze de Setembre de Lleida un triomf històric superant el Braga portuguès en la final de la Europe Cup (4-5), amb tres gols de Gerard Teixidó i dos de Jordi Burgaya. L’equip de Lluís Teixidó s’havia desfet del Coutras en la semifinal i ahir va arrodonir un cap de setmana màgic, que li permet reobrir les vitrines per incloure-hi el seu sisè títol europeu en categoria masculina. L’equip osonenc havia guanyat tres copes d’Europa, una copa de les Nacions i la CERS l’any 2002, el seu últim títol abans de reconciliar-se amb la seva història.

La primera part es podria dividir en tres períodes. Uns primers deu minuts amb domini autoritari del Voltregà, que es va avançar amb un gol en un tir exterior de Burgaya. En el segon estadi, el Braga va sortir de la cova amb contraatacs molt perillosos. Els tres primers es van saldar sense conseqüències tot i un pal de Vítor Hugo i, en el quart, ell mateix la va clavar aprofitant el rebuig d’Estrada (1-1). El veterà de 39 va avançar el Braga transformant un penal comès sobre Pedro Mendes (2-1). Lògicament estabornit, el Voltregà va trigar uns minuts a tornar a agafar el fil. Però ho va fer amb contundència. Burgaya va marcar el 2-2 amb un cacau exterior impressionant de pala que va entrar per tot l’escaire (2-2 a 1:03 de la mitja part). Una falta a sis dècimes del descans que semblava absolutament residual –així ho creien els portuguesos, que van badar– va servir perquè Teixidó, rematant dins del quadre sol, fes embogir la nombrosa parròquia del Voltregà (2-3). El Braga va fer dos gols seguits en l’inici del segon temps mitjançant Hugo i Mendes –assistència genial d’Hugo en el 4-3–, però el Voltregà, impulsat per la classe de Gerard Teixidó, va ressorgir. En el 4-4 va marxar del seu marcador i la va clavar per l’esquerra del porter esperant el temps just per trencar-lo. També va superar un jugador del Braga que l’empaitava en el 4-5 i, quan centrava per trobar la rematada de Vargas, el jove de 19 anys Sanches es va fer el gol en pròpia porta amb el patí.

La nostra afició no falla mai i es mereix el títol més que ningú. Ha estat com si juguéssim a casa