Copa

Florenza obre la llauna

Hoquei sobre patins. La copa. El Generali Palau elimina el Liceo en la pròrroga i jugarà la semifinal contra el Fraga, que fa fora el campió Manlleu

Manlleu 0 Fraga 4

MARTINELIA MANLLEU:Alonso, Comas, Castellví, Gurri i Bulló -equip inicial-; López, Canal, Codinach i Garciolo.ESNECA FRAGA:Ferrer, Xicota, Arxé, V. Flix i Gutiérrez -equip inicial-; Pereira, R. Flix, Tapia, Payà i Ortiz.GOLS:0-1 (3’) Arxé, de penal. 0-2 (27’) Gutiérrez. 0-3 (35’) Arxé. 0-4 (49’) Xicota.ÀRBITRES:O. Escobar i O. Garriga. Blaves a López, Castellví i Bulló, del Manlleu.FALTES:10 del Martinelia Manlleu i 11 del Fraga.

Generali Palau 2 Deportivo Liceo 0

GENERALI PALAU:Vicente, Busuets, Puigdueta,Florenza i Fontdeglòria -equip inicial-; Blackman, Colomer, G. Vicente i Juan.DEPORTIVO LICEO:Caretta, Gaete, Sanjurjo, Garrote i Rubio -equip inicial-; Martín, Yáñez, Paz i Diz.GOLS:1-0 (55’) Florenza. 2-0 (59’) Puigdueta.ÀRBITRES:L. Mier i P. Nicieza.FALTES:9 del Palau i 13 del Deportivo Liceo.

El Martinelia Manlleu, que defensava el títol de les dues últimes edicions, va encaixar ahir una derrota dolorosa contra el debutant Fraga per 0-4 en el primer partit de quarts de la copa de Calafell. L’equip aragonès, dirigit pel tècnic català Jordi Capdevila i amb cinc catalanes, va ser superior i va plasmar la seva capacitat de definició amb els gols d’Aina Arxé (2) –MVP del partit– i Adriana Gutiérrez i Joana Xicota i la gran actuació de d’Anna Ferrer sota els pals. La desfeta osonenca va evitar que demà en la primera semifinal es repeteixi la final de les dues últims edicions entre el conjunt osonenc i el Generali Palau, que va fer la feina amb dos gols en la pròrroga –un de falta directa de Florenza i l’altre de Puigdueta– contra el rocós Liceo (2-0).

El Manlleu va arribar a la mitja part perdent per 0-1, i encara bo. El Fraga es va avançar de penal marcat per Arxé comès sobre l’activa Xicota en el minut 3. L’equip de la Franja, a més, va tenir dues faltes directes per dues blaves a Nara López i Anna Bulló. En tots dos casos, Abril Alonso va neutralitzar els intents d’Adriana Gutiérrez (8’) i de Vinyet Flix (23’), i l’equip català va sobreviure a la inferioritat. El malson del Manlleu, però, va prosseguir. La veterana Gutiérrez va patinar per darrere de la porteria i va clavar el 0-2. El 0-3, marcat per Aina Arxé, va acabar de segellar el triomf del Fraga. A més, Ferrer va aturar una directa a Joana Comas. Xicota, a 38 segons del final, va arrodonir el triomf aragonès (0-4).

Rocós Liceo

El Liceo, per la seva banda, que l’any passat a Lleida va fer saltar la banca eliminant el Vila-sana, es va defensar amb ordre i va neutralitzar els intents del Palau a còpia de vocació defensiva i amb la portera italiana Verónica Caretta inspirada. L’ocasió més clara del primer temps la va tenir Fontdeglòria, que va estavellar la bola al travesser (23’). Al Palau li va faltar madurar una mica més les accions en l’atac estàtic, excessivament directe. La tònica continuava invariable mentre que el Palau, agressiu, s’anava carregant de faltes. A més, el Liceo va disposar d’un penal (37’). Alba Garrote el va llançar a fora. El temps es va esgotar sense gols: pròrroga. En la segona part, el Liceo va fer la desena falta i Florenza, amb mestria, va marcar l’1-0. L’equip vallesà, però, tenia nou faltes. El Liceo va accelerar i va tenir dues ocasions prou clares. Puigdueta, a 35 segons del final i quan l’equip gallec atacava sense portera, però, va sentenciar amb el 2-0.